:

Hvis motorlampen lyser?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvis motorlampen lyser?
  2. Skete der en fysisk forandring i batteriet?
  3. Hvordan dissekerede du et batteri?
  4. Kan man afgøre om batteriet er fladt?
  5. Hvad er et engangsbatteri?

Hvis motorlampen lyser?

Symbolet ligner bølger og kan kun lyse orange. Hvis den lyser, bør du holde ind til siden og slukke motoren. Hvis ikonet lyser betyder det at din bil er for varm og skal køles ned. Hvis det fortsætter løbende, skal du kontakte din automekaniker hos dit lokale autoværksted.

Skete der en fysisk forandring i batteriet?

  • De opdagede, at når batteriet var ved at blive fladt, skete der en fysisk, såvel som kemisk, forandring i batteriet. Zinkdioxid formes omkring zinkpartiklerne i den geléagtige opløsning, hvilket langsomt gør opløsningen hård - nærmest som ler, der bliver til keramik.

Hvordan dissekerede du et batteri?

  • Holdet fra Princeton University dissekerede adskillige batterier, som var på forskellige stadier af afladning, og undersøgte derefter indeholdet af dem under et mikroskop. De opdagede, at når batteriet var ved at blive fladt, skete der en fysisk, såvel som kemisk, forandring i batteriet.

Kan man afgøre om batteriet er fladt?

  • Nu kan man med en helt enkel test afgøre om batteriet er fladt eller ej: Man lader batteriet falde ned imod en hård overflade, og de flade batterier hopper. Denne teori er blevet mødt med temmelig meget skepsis, og mange har påstået, at den overhovedet ikke har et videnskabligt grundlag. Men nu er sagen afgjort.

Hvad er et engangsbatteri?

  • De fleste engangsbatterier består af to kamre. Det ene er en positiv elektrode (katode), som indeholder mangandioxid. Det andet er en negativ elektrode (anode), som indeholder zink i en geléagtig opløsning og kaliumhydroxid, som er det strømbærende stof.