:

Hvordan bruger man glasfiber?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan bruger man glasfiber?
  2. Hvad skal man bruge til glasfiber?
  3. Kan man male en glasfiber flagstang?
  4. Hvordan bruger man glasfiber spartel?
  5. Hvilken maling til flagstang?
  6. Hvornår skal man bruge Armeringstape?

Hvordan bruger man glasfiber?

Det er vigtigt gennemvæde glasfibermåtterne helt og arbejde alt luft ud af dem. Når glasfiberen er helt gennemvædet bliver den transparent, så det er let og se om man bruger nok epoxy eller polyester. Ved større skader er det en fordel og bruge en udluftningsrulle til og arbejde alt luften ud af laminatet.

Hvad skal man bruge til glasfiber?

For at udføre en reparation i glasfiber skal du bruge tre ingredienser: glasfibermåtte, polyester (eller epoxy) og hærder. Måttens funktion er at armere polyesteren, som påføres selvsamme måtte med en pensel, til den ikke kan suge mere. Blandingsforholdet mellem polyester og hærder skal afstemmes nøje.

Kan man male en glasfiber flagstang?

Sådan vedligeholder du en flagstang af glasfiber Ellers kan den blive gråskimlet og grim at kigge på. Den kan altså blive snavset og trænge til rengøring, men ellers er den vedligeholdelsesfri, idet du aldrig skal slibe eller male den. Husk, når du tager flagstangen ned, at du skal have hjælp fra mindst én anden.

Hvordan bruger man glasfiber spartel?

Påfør den færdigblandede spartelmasse med en bøjelig spartel, og opgiv alle forsøg på at opnå en perfekt overflade ved første påføring; der skal altid slibes. Spartl groft, og lad det tørre helt ind. Slib overskydende spartelmasse væk. De resterende ujævnheder vil nu træde frem.

Hvilken maling til flagstang?

Er din træflagstang blot grundbehandlet bør du give den træbeskyttelse eller male den med vandbaseret acrylmaling. Er din flagstang i forvejen hvidmalet kan du give den en tur med en strid børste og evt. spartle større revner med acrylspartelmasse. Når spartelmassen er tør kan du give den et nyt lag hvid maling.

Hvornår skal man bruge Armeringstape?

Armeringstape selvklæbende, bruges på gips eller beton vægge ovenpå revner, inden spartling med sandspartel, for at armere samlingen og væggen. Det er ikke svært at sætte gips og selv, men det kræver lidt tålmodighed. Det er også vigtigt, at du gør dit hjemmearbejde grundigt inden opsætningen, så du undgår fejl.