:

Hvorfor hænger bladene på min violinfigen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor hænger bladene på min violinfigen?
  2. Hvordan Opstammer jeg violinfigen?
  3. Kan man klippe en violinfigen ned?
  4. Hvor hurtigt vokser en violinfigen?
  5. Hvad er en Topstikling?
  6. Hvordan redder man et figentræ?
  7. Hvor tit skal jeg vande mit figentræ?
  8. Hvordan fjerner man figner i jorden?
  9. Hvor lang tid er det at plukke figner?
  10. Er figentræet lun?
  11. Hvornår er figenmumier modnet?

Hvorfor hænger bladene på min violinfigen?

Vanding. Violinfigen kræver ret meget vand, men jorden må godt tørre lidt ud mellem vandingerne – dog uden at den udtørrer fuldstændig. Du vurderer bedst, om planten trænger til vand ved at mærke efter, om jorden er fugtig. Det er vigtigt ikke at overvande, da violinfigen så taber sine flotte blade.

Hvordan Opstammer jeg violinfigen?

Når du har nået den stammehøjde du ønsker lader du planten vokse yderligere 6-7 blade uden at fjerne evnt. sideskud derefter kniber du toppen af. Planten skal stå så lyst som muligt uden direkte sol. En god idé er at dreje planten jævnlig.

Kan man klippe en violinfigen ned?

Du kan med fordel beskære din violinfigen, hvis du ønsker den skal forgrene sig. Planten har det nemlig med bare at vokse lige op, hvis ikke du bryder det dominerede vækstpunkt og skærer toppen af. Det kan være angstprovokerende at beskære sine planter, men bare rolig, planten skal nok klare sig.

Hvor hurtigt vokser en violinfigen?

Violinfigen vokser ikke hurtigt. Men hold dog alligevel øje med om rodnettet begynder at blive for stort til potten. Plantens rødder har brug for plads til at gro. Hvis planten begynder at have lidt plads i potten, så skal du omplante til en større potte.

Hvad er en Topstikling?

En topstikling tages af et skuds øverste del med endeknoppen i behold. Topstiklinger anvendes især til formering af urteagtige planter. Ved beskæring af træagtige planter kan man få en stor mængde formeringsmateriale, og også her er det derfor rimeligt at anvende topstiklinger.

Hvordan redder man et figentræ?

Sørg for at figentræet får rigeligt vand, særligt hvis det står i et drivhus eller i krukker og baljer. Du kan gøde med kompost omkring planten hvert forår netop som bladene viser sig, og igen et par gange i løbet af sæsonen.

Hvor tit skal jeg vande mit figentræ?

Som regel vil træet få al den fugt, den har brug for, fra naturen side. I særligt tørre perioder kan det dog være nødvendigt at vande træet, særligt hvis det er nyplantet. Vand hellere få gange med meget vand end ofte med lidt vand. Også i forhold til gødning passer figentræer meget sig selv.

Hvordan fjerner man figner i jorden?

  • Skær i jorden i en vis afstand af træets stamme. Figentræer, der ikke vokser alt for meget, giver frugt, mens de kraftigtvoksende træer ikke giver antydningen af figner. For at fignerne kan få tilstrækkeligt meget sol og blive godt modne, skal nogle af sommerens blade og skud fjernes.

Hvor lang tid er det at plukke figner?

  • I Danmark er sæsonen rimeligt kort og ligger i sommermånederne fra juli til september. For at opnå den bedste smag på dine figner, er det vigtigt, at fignerne er helt modne, når du plukker dem. Pluk dem derfor først, når de er bløde og helt mørke lilla, og skrællen næsten sprækker af sig selv.

Er figentræet lun?

  • Men i det øvrige Danmark er det vigtigt at finde en absolut lun plads til sit figentræ. Opad en syd- eller vestvendt mur kan træet suge så meget lys og varme til sig, at frugterne modner hvert år. Figentræet klarer temperaturer helt ned til minus 10 grader.

Hvornår er figenmumier modnet?

  • Her falder de bare af eller skrumper ind til små figenmumier. Om foråret sætter træet så et nyt kuld, som både sydpå og herhjemme modner i september/oktober. Fignerne er modne, når de er helt bløde, og der begynder at dryppe saft fra blomsteråbningen.