:

Hvorfor rejser gulvet sig?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor rejser gulvet sig?
  2. Hvorfor løfter trægulv sig?
  3. Hvad er en tung gulvkonstruktion i badeværelset?
  4. Hvordan laver du vandtæt gulv i badeværelset?
  5. Hvad er en tung gulvkonstruktion?
  6. Hvordan laves gulvkonstruktionen i trapezplader?

Hvorfor rejser gulvet sig?

Udsving i luftfugtigheden i dit hus kan få plankerne til at udvide sig eller trække sig sammen. Hvis du ikke har sørget for tilstrækkelig plads mellem gulvet og væggen, risikere du, at gulvet løfter sig en anelse.

Hvorfor løfter trægulv sig?

Hvis træet derimod optager fugt, kan det udvide sig og bule op. Der er eksempler på, at trægulve rejser sig i en bue igennem rummet eller skubber ydervæggene ud, hvis træet får optaget tilstrækkeligt meget fugt, og der ikke er plads til udvidelsen.

Hvad er en tung gulvkonstruktion i badeværelset?

  • Gulvkonstruktionen i et badeværelse kan enten opbygges af tunge eller lette materialer: 1 En tung gulvkonstruktion består af beton, der enten er støbt på stedet eller er lagt ud som præfabrikerede... 2 En let gulvkonstruktion er opbygget af lette materialer som krydsfinér, der er lagt oven på de bærende træbjælker. More ...

Hvordan laver du vandtæt gulv i badeværelset?

  • Der findes principielt 3 metoder til at lave et vandtæt gulv i badeværelset: 1 Gulvkonstruktionen kan i sig selv være vandtæt. For at opnå vandtæthed af selve betonen anvendes beton med en styrke på... 2 Gulvkonstruktionen kan laves med en vandtæt belægning, fx en PVC-belægning (vinyl). 3 Gulvkonstruktionen kan laves med et vandtæt lag (vådrumsmembran). Det kan være en... More ...

Hvad er en tung gulvkonstruktion?

  • En tung gulvkonstruktion består af beton, der enten er støbt på stedet eller er lagt ud som præfabrikerede betonelementer. En let gulvkonstruktion er opbygget af lette materialer som krydsfinér, der er lagt oven på de bærende træbjælker. En tung gulvkonstruktion har mindre risiko for fugt- og vandskader end en let.

Hvordan laves gulvkonstruktionen i trapezplader?

  • For udførelse af støbte gulve på trapezplader henvises til leverandørens MK-godkendelse. Gulvkonstruktionen kan laves med en vandtæt belægning, fx en PVC-belægning (vinyl). Gulvkonstruktionen kan laves med et vandtæt lag (vådrumsmembran). Det kan være en flydende gummimasse, som smøres på og derefter hærder til et vandtæt lag.