:

Er der afbrændingsforbud?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er der afbrændingsforbud?
 2. Er der Sankt Hans bål?
 3. Hvor kan man se Sankt Hans bål?
 4. Hvad må man brænde af?
 5. Hvad er brandsikre Bygningsdele?
 6. Hvordan behandler man brandsår?
 7. Hvad er en håndforbrænding?
 8. Hvad er standardbehandlingen ved brandsår?

Er der afbrændingsforbud?

I tørkeperioder kan der lokalt udstedes afbrændingsforbud, der forbyder al brug af åben ild og grill. Det er altid en god ide at tjekke hvad der gælder i din kommune. En lille gnist eller glød kan let forårsage en stor naturbrand!

Er der Sankt Hans bål?

Sankt Hans 2022: Steder, du kan se bål I år kan vi fejre Sankt Hans Aften torsdag den 23. juni. Hvor skal du se bål henne? Vi har samlet en liste med mulighederne i nogle af landets største byer, hvor du kan se bål sammen med andre, høre årets båltaler og synge midsommeren ind.

Hvor kan man se Sankt Hans bål?

Der er også masser af Sankt Hans-hygge ved søerne, og sortedamssøen er ingen undtagelse. Fra 18.30 er der mulighed for at bage snobrød, og kl. 20.30 tændes bålet, hvor Bertel Haarder holder båltale. Ikke så langt væk fra sortedamssøen er der også Sankt Hans fejring, nemlig ved Kaffesalonen.

Hvad må man brænde af?

Du gerne afbrænde:

 • Rent, tørt træ på bålpladser.
 • Tørt haveaffald og træ til Sankt Hans aften.
 • Halm fra frøgræsser på arealer, hvor afgrøden skal dyrkes det følgende år.
 • Mindre spild af halm i forbindelse med presning / fejlbundne halmballer.
 • Halm der har været anvendt til overdækning og lignende.

Hvad er brandsikre Bygningsdele?

 • Brandsikre bygningsdele (BS), der skal være fremstillet af ubrændbare materialer, f.eks. stål, gips, glas, mursten, mørtel, beton og mineraluld. Branddrøje bygningsdele (BD), der skal kunne modstå brand, men som helt eller delvist kan være fremstillet af brændbare materialer fx træ som kan være branddrøj i lang tid.

Hvordan behandler man brandsår?

 • Behandlingen af denne form for brandsår er stadigvæk først og fremmest at skylle med vand, indtil det ikke gør ondt, når man holder op. Herefter skal det forbindes og have fred og ro indtil total udpakning 10-14 dage efter uheldet. Hvis såret er helet, er man færdigbehandlet.

Hvad er en håndforbrænding?

 • Undtagelser fra traditionel brandsårsbehandling: 1 Håndforbrænding. Efter standardbehandlingen hvor man skyller med vand, fjerner brandsårsvabler, vasker med vand og sæbe,... 2 Ansigtsforbrænding. Igen skyller man det forbrændte område, indtil der ikke er smerter. En blomsterforstøver er... 3 Forbrænding i skridtet. En forbrænding i skridtet bør altid blive behandlet under... More ...

Hvad er standardbehandlingen ved brandsår?

 • Standardbehandlingen ved 1. grads forbrændinger og alle former for brandsår i øvrigt er at afkøle såret ved at skylle med koldt vand. Man skal blive ved med at skylle, indtil det ikke gør ondt, når man holder op. Årsagen er, at så længe et brandsår er smertende, så er det i færd med at blive dybere.