:

Hvad koster det at skifte pejseindsats?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad koster det at skifte pejseindsats?
  2. Hvor gammel er min pejseindsats?
  3. Kan en brændeovn forvandles til pejs?
  4. Hvad er pejseindsatsen?
  5. Hvad er en pejs?
  6. Hvordan fungerer brændeovne?

Hvad koster det at skifte pejseindsats?

Den billige pejseindsats fra Wiking koster under 10.000 kr. Et stort udvalg af gode pejseindsatser, der koster mellem 10.000 og 20.000 kr. Lækre pejseindsatser fra Meteor og Spartherm, der koster over 20.000 kr.

Hvor gammel er min pejseindsats?

Hvis datoen ikke fremgår af typeskiltet kan du kontakte producenten og oplyse serienummeret, så vil de kunne fortælle hvornår brændeovnen eller pejseindsatsen blev produceret. Hvis din brændeovn har en brændefagslåge er typeskiltet ofte at finde bag den. Ellers kan du prøve at kigge på brændeovnens bagside.

Kan en brændeovn forvandles til pejs?

  • En pejs kan forvandles til en slags brændeovn, hvis du udstyrer den med en lukket pejseindsats. Så er pejsen ikke kun til hygge, men også et effektivt våben i kampen mod kulden. Moderne brændeovne og pejseindsatser trækker kold luft ind i bunden og spytter varm luft ud i toppen.

Hvad er pejseindsatsen?

  • Pejseindsatsen udnytter brændet lige så effektivt som de bedste konvektionsovne. Den glaskeramiske låge giver et godt kig til ilden, og ruden holdes fri for soddannelse ved hjælp af en varm luftstrøm, der “skyller” glasset rent.

Hvad er en pejs?

  • Diskret som en pejs, men effektiv som en moderne brændeovn. En pejseindsats er den ideelle løsning, uanset om du vil lukke en åben pejs eller blot have en gnitrende varmekilde, der er godt gemt af vejen. Få fuld digital adgang til web og app samt digital udgave af magasinet.

Hvordan fungerer brændeovne?

  • Hvordan fungerer brændeovne? 1 Strålevarme. Lidt ældre brændeovne (støbejernsovne) er normalt kun bygget op i ét lag. Sidepladerne omkring selve ovnen... 2 Konvektionsvarme. I dag bygges næsten alle brændeovne efter konvektionsvarmeprincippet. Konvektionsovne er bygget op af... 3 Lufttilførsel til brændeovnen. Under forbrænding skelnes der mellem to måder at tilføre ilt til... More ...