:

Hvor kan man aflevere tysk pant?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor kan man aflevere tysk pant?
  2. Hvad er panten i Tyskland?
  3. Hvad giver pant A?
  4. Hvor kan man aflevere dåser uden pant?
  5. Hvorfor skal man udfylde en eksporterklæring?

Hvor kan man aflevere tysk pant?

Har du købt dåser i udlandet? Der er ikke pant på de dåser, du køber i udlandet, fx i den tyske grænsehandel, og derfor ryger de ofte i affaldet. Men du kan faktisk godt aflevere dem på en pantstation nær dig. Du får ikke penge for dem, men du gør miljø og klima en stor tjeneste.

Hvad er panten i Tyskland?

Kunder i grænsebutikkerne kan derfor i fremtiden enten købe en dåse med dansk pant på en krone plus 19 øre i tysk moms. Eller med en tysk pant på 1,85 kroner. Det vil derefter være muligt at få den danske pant tilbage i pantautomaterne herhjemme, men altså ikke momsen.

Hvad giver pant A?

Disse drikkevarer er der pant på i Danmark Engangsemballage giver: Pant A = 1 krone (glasflasker og metaldåser under 1 liter) Pant B = 1,50 krone (plastflasker under 1 liter) Pant C = 3 kroner (alle flasker og dåser med 1-20 liter)

Hvor kan man aflevere dåser uden pant?

Men det er stadig en god idé at aflevere dem på pantstationen i stedet for at smide dem ud, for så bliver de genanvendt til gavn for miljø og klima. Du kan også aflevere dåser uden pant i nogle danske butikker, men det er noget, butikken selv bestemmer, så du må spørge dig for.

Hvorfor skal man udfylde en eksporterklæring?

En eksporterklæring er nødvendig for at kunne handle dåser med øl eller sodavand i Tyskland uden at skulle betale pant. Med eksporterklæringen skriver du under på at du som kunde eksporterer dine drikkevarer fra Tyskland til et skandinavisk land.