:

Kan jeg oprette en bankkonto i Spanien?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan jeg oprette en bankkonto i Spanien?
 2. Kan man låse en konto?
 3. Hvad er NIE i Spanien?
 4. Kan du åbne en bankkonto i et andet land?
 5. Hvordan sikrer du din bankkonto i Euro?
 6. Hvordan udfylder du en bankkonto?
 7. Kan en bank nægte at åbne en almindelig bankkonto?

Kan jeg oprette en bankkonto i Spanien?

Det er muligt at oprette en bankkonto i Spanien fra Danmark, men du får først fuld adgang, når du har været til samtale i banken, samt når du har fået tilføjet dit NIE-nummer.

Kan man låse en konto?

Lav en opsparing på en opsparingskonto En opsparingskonto er en konto, hvor dine penge bliver låst fast i en længere periode. Dog opnås der en højere rente end ved en almindelig indlånskonto. Typisk vil renten ligeledes være højere, jo længere bindingsperioden er.

Hvad er NIE i Spanien?

NIE-nummeret er et skattenummer, der er pålagt alle, som har bolig i Spanien. Nummeret skal også bruges til andre praktiske gøremål i Spanien, som f. eks. oprettelse af bankkonto, bilkøb, valg af læge, jobansættelse eller opstart af egen virksomhed.

Kan du åbne en bankkonto i et andet land?

 • Hvis du ønsker at åbne en almindelig bankkonti i et andet land end det, du bor i, kan visse EU-lande også bede dig bevise, at du har et reelt behov – f.eks. hvis du bor i ét land og arbejder i et andet. Med en almindelig bankkonto eller en "basisbankkonto" kan du udføre standardtransaktioner, som du har brug for i hverdagen, f.eks.:

Hvordan sikrer du din bankkonto i Euro?

 • EU's regler sikrer, at pengene på din bankkonto (opsparingskonto og/eller løbende konto) er beskyttet, hvis banken rammes af krise. Dine penge er beskyttet op til et loft på 100 000 euro eller det tilsvarende beløb i det pågældende lands valuta.

Hvordan udfylder du en bankkonto?

 • Før du åbner en konto, skal banken give dig et dokument, der viser de vigtigste tjenester, kontoen tilbyder, og eventuelle gebyrer, som du kan komme til at betale for dem. Det kaldes et "gebyroplysningsdokument". Du kan bruge det til at sammenligne udgifterne til en konto i forskellige banker.

Kan en bank nægte at åbne en almindelig bankkonto?

 • Bankerne må ikke afvise din ansøgning om at åbne en almindelig bankkonto, blot fordi du ikke bor i det land, hvor banken hører hjemme. Denne ret gælder ikke andre kontotyper, f.eks. opsparingskonti. Hvornår må en bank nægte dig en almindelig konto?