:

Kan man åbne en bankkonto uden CPR-nummer?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man åbne en bankkonto uden CPR-nummer?
 2. Kan jeg åbne en bankkonto i Sverige?
 3. Kan man låne penge i Sverige?
 4. Hvordan får man en lønkonto?
 5. Kan du åbne en bankkonto i et andet land?
 6. Hvordan udfylder du en bankkonto?
 7. Kan en bank nægte at åbne en almindelig bankkonto?
 8. Hvordan sikrer du din bankkonto i Euro?

Kan man åbne en bankkonto uden CPR-nummer?

Der er ikke hjemmel i CPR-loven til at tildele personnumre til brug for oprettelse af bankkonto, oprettelse af børneopsparing, leje af hårde hvidevarer m.m. Du må således på anden vis dokumentere din identitet overfor bank m.m. Det kan tilføjes, at udstedelse af dansk pas ikke forudsætter et personnummer.

Kan jeg åbne en bankkonto i Sverige?

Du har ret til at åbne en konto i en bank i Sverige, hvis du kan identificere dig og banken således kan kontrollere din identitet. Banken kan ikke kræve at du har et svensk personnummer eller en adresse i Sverige.

Kan man låne penge i Sverige?

Du kan godt tage et lån i Sverige med dansk cpr – men du kan som udgangspunkt ikke låne penge i Sverige, hvis du har dansk bopælsadresse. Der findes dog en lang række fordelagtige kviklån i Danmark også, som du kan vælge imellem, hvis du bor fast i Danmark.

Hvordan får man en lønkonto?

I Coop Bank kalder vi din lønkonto en Coop Konto....Lønkonto

 1. Tilknyttet Visa/Dankort eller debetkort.
 2. Adgang til mobil- og netbank.
 3. Mulighed for kassekredit på op til 50.000 kr.
 4. Nem adgang til at oprette faste overførsler til andre konti – f. eks. din budgetkonto.
 5. Mulighed for at tilknytte Betalingsservice til lønkontoen.

Kan du åbne en bankkonto i et andet land?

 • Hvis du ønsker at åbne en almindelig bankkonti i et andet land end det, du bor i, kan visse EU-lande også bede dig bevise, at du har et reelt behov – f.eks. hvis du bor i ét land og arbejder i et andet. Med en almindelig bankkonto eller en "basisbankkonto" kan du udføre standardtransaktioner, som du har brug for i hverdagen, f.eks.:

Hvordan udfylder du en bankkonto?

 • Før du åbner en konto, skal banken give dig et dokument, der viser de vigtigste tjenester, kontoen tilbyder, og eventuelle gebyrer, som du kan komme til at betale for dem. Det kaldes et "gebyroplysningsdokument". Du kan bruge det til at sammenligne udgifterne til en konto i forskellige banker.

Kan en bank nægte at åbne en almindelig bankkonto?

 • Bankerne må ikke afvise din ansøgning om at åbne en almindelig bankkonto, blot fordi du ikke bor i det land, hvor banken hører hjemme. Denne ret gælder ikke andre kontotyper, f.eks. opsparingskonti. Hvornår må en bank nægte dig en almindelig konto?

Hvordan sikrer du din bankkonto i Euro?

 • EU's regler sikrer, at pengene på din bankkonto (opsparingskonto og/eller løbende konto) er beskyttet, hvis banken rammes af krise. Dine penge er beskyttet op til et loft på 100 000 euro eller det tilsvarende beløb i det pågældende lands valuta.