:

Hvor længe kan man leve med dårligt hjerte?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor længe kan man leve med dårligt hjerte?
 2. Er hjertesvigt farligt?
 3. Hvordan lever man med hjertesvigt?
 4. Kan man helbredes for hjertesvigt?
 5. Hvad er en hjertekarsygdom?
 6. Hvordan virker åndedrætssystemet?
 7. Er hjertetilfælde en begyndende blodprop?
 8. Hvad er symptomerne på blodprop i hjertet?
 9. Hvad er symptomerne på hjerte-kar?
 10. Hvad er årsagen til hjerte beskadiget?

Hvor længe kan man leve med dårligt hjerte?

Overlevelsesprognosen er 4-5 år i gennemsnit, og dermed kan man sammenligne sygdommens dødelighed med nogle af de mest alvorlige kræftsygdomme. Hjerteforeningen anslår, at 20 pct. af befolkningen får hjertesvigt på et tidspunkt i deres levetid.

Er hjertesvigt farligt?

Hjertesvigt er farligt, hvis det ikke behandles. Hjertes pumpekraft svækkes typisk yderligere, hvis ikke der startes medicinsk og eventuelt kirurgisk behandling. Dødeligheden varierer med graden af hjertesvigt og er større for ældre patienter, og for patienter der har måttet indlægges for hjertesvigt.

Hvordan lever man med hjertesvigt?

Hjertesvigt er en kronisk tilstand, som kan behandles på forskellige måder. Din måde at leve på kan være med til at forsinke og måske forhindre, at din tilstand udvikler sig yderligere. De vigtigste råd er at leve sundt, dyrke motion, undgå rygning og for meget alkohol.

Kan man helbredes for hjertesvigt?

Man skelner mellem akut og kronisk hjertesvigt. Kronisk hjertesvigt er en varig lidelse, mens det akutte hjertesvigt kan normaliseres igen hvis den udløsende årsag (fx infektion) behandles.

Hvad er en hjertekarsygdom?

Hjertekarsygdomme er lidelser i hjerte og/eller kar, der typisk skyldes åreforkalkning, som giver forsnævringer af pulsårerne og risiko for blodprop i fx hjerte eller hjerne.

Hvordan virker åndedrætssystemet?

Når du trækker vejret, passerer luften gennem næsen, ned i luftrøret, videre ned i de mindre bronkier og de endnu mindre bronkioler. Luftvejene ender i små, tynde, sprøde sække, som kaldes alveoler. Når vi trækker vejret ind, fyldes alveolerne i lungerne med luft. Det er her ilt udskiftes med CO2 eller kuldioxid.

Er hjertetilfælde en begyndende blodprop?

 • Mange mennesker, der oplever et hjertetilfælde, har haft varslingssymptomer i timer, dage eller uger inden. Det tidligste tegn på en mulig begyndende blodprop er tilbagevendende brystsmerter, som udløses af fysiske anstrengelser, og som lindres i hvile (angina pectoris).

Hvad er symptomerne på blodprop i hjertet?

 • Smerter i brystet er et typisk tegn på en blodprop i hjertet. Er brystsmerten opstået pludselig og med vedvarende smerter, er det vigtigt omgående at søge lægehjælp og ringe 1-1-2. Læs mere om brystsmerter. Mavesmerter og kvalme. Smerte i maven og kvalme kan i nogle tilfælde være symptomer på en blodprop i hjertet.

Hvad er symptomerne på hjerte-kar?

 • Symptomer på hjerte-kar-sygdom 1 Her får du en oversigt med 12 symptomer på hjerte-kar-sygdomme. Det vigtigste er fortsat den dialog, du har med din egen... 2 Mavesmerter og kvalme. Smerte i maven og kvalme kan i nogle tilfælde være symptomer på en blodprop i hjertet. 3 Smerter i benene. Smerte i benene, når du går, kan være et symptom på et forsnævret eller blokeret kar, der... More ...

Hvad er årsagen til hjerte beskadiget?

 • Årsagerne til, at dit hjerte kan blive beskadiget, varierer fra: 1 Dårlig ernæring 2 Mangel på motion 3 Rygning 4 Mangel på hvile More ...