:

Hvornår ved man at man er ludoman?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvornår ved man at man er ludoman?
  2. Hvad gør computerspil ved hjernen?
  3. Hvad er definitionen på en ludoman?
  4. Hvilke konsekvenser har ludomani?
  5. Hvad gør neurotransmittere?

Hvornår ved man at man er ludoman?

Man har er afhængig af pengespil (ludomani) hvis man: Har haft to eller flere perioder med spillelidenskab det sidste år. Disse perioder ikke har givet økonomisk gevinst, men man fortsætter til trods for personligt ubehag og det, at det påvirker ens daglige livsførelse.

Hvad gør computerspil ved hjernen?

Når gaming er bedst, rækker oplevelsen dybt ned i vores hjerne og stimulerer vores sanser, så det hele lader til at gå op i en højere enhed. Hjernen ændrer sig hele livet og formes af de ting, vi gør. Så det er ikke svært at forestille sig, at gaming også sætter sine spor i den organiske tænketank.

Hvad er definitionen på en ludoman?

Sundhedsstyrelsen karakteriserer lidelsen med afsæt i WHO's definition af ludomani, som er hyppigt gentagne episoder af spillelidenskab, der dominerer en persons liv på bekostning af sociale, arbejdsmæssige og familiemæssige værdier og forpligtelser.

Hvilke konsekvenser har ludomani?

Ludomani har alvorlige konsekvenser. Mange ludomane oplever brud med både deres familie og venner. Mange mister deres arbejde eller deres studieplads. 43% har overvejet selvmord fordi de følte sig så alene og trængt op i et hjørne.

Hvad gør neurotransmittere?

Hjernen er sammensat af millioner af nerveceller, som er forbundet med hinanden, og som kaldes neuroner. For at en person skal kunne tænke, bevæge sig eller føle, skal disse neuroner kommunikere med hinanden. Det gør de ved at sende og modtage kemiske beskeder kaldet neurotransmittere.