:

Hvordan får man silikone ud af håret?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan får man silikone ud af håret?
 2. Hvad har mit hår brug for?
 3. Hvad må der ikke være i shampoo til krøller?
 4. Hvor meget Krøllecreme skal man bruge?
 5. Hvad er sulfater i shampoo?
 6. Hvad hedder silikone i balsam?
 7. Hvordan ved man hvilken hårtype man hår?
 8. Hvilket hårprodukt skal jeg bruge?
 9. Hvad skal der ikke være i shampoo?
 10. Hvordan bruger man krølle shampoo?
 11. Hvordan fungere Krøllecreme?
 12. Hvordan påfører man Krøllecreme?
 13. Hvilke sulfater skal man undgå?
 14. Hvorfor undgå sulfat i shampoo?
 15. Hvad hedder silikone i ingredienslisten?

Hvordan får man silikone ud af håret?

Det meste af den silikone, der anvendes i hårprodukter er ikke vandopløselig. Så for at komme af med silikonen, skal du vaske dit hår en sidste gang med en skrap sulfat.

Hvad har mit hår brug for?

Det lyder måske underligt, at vores hår har brug for protein. Men som du også kan læse i vores indlæg: ”Videnskaben bag krøller ”, består dit hår faktisk af omkring 80 % protein. Så giver det pludselig langt mere mening, hvorfor håret med tiden kan få brug for lidt ekstra protein.

Hvad må der ikke være i shampoo til krøller?

Hvorfor bør du undgå voks og olier i dine hårprodukter? Som hovedregel bør du undgå at bruge voks og olier, når du har krøllet hår. Det skyldes, at voks og mineralolie er svære at få ud af håret, og som regel kræver voks og olie skrappe sulfater for at komme helt ud af håret.

Hvor meget Krøllecreme skal man bruge?

Påfør en god mængde krøllecreme i håret og kram cremen ind i håret. Sikrer dig, at hele håret har fået tilført krøllecreme for det bedste resultat. Efter man har tilført krøllecreme i håret, og det fortsat er fugtigt, kan man enten lade det lufttørre eller føntørre det.

Hvad er sulfater i shampoo?

Hvad er et sulfater? Sulfat er en svovlforbindelse, en svovlsyre. Det sulfatet primært gør i din shampoo er at rense og få produktet til at skumme op, når det arbejdes ind i håret. Jo mere sulfat en shampoo indeholder, jo mere skummer den.

Hvad hedder silikone i balsam?

Der er mange forskellige typer af kemisk fremstillede silikoner, og det kan være svært at vide, om din shampoo eller balsam indeholder dem. Ord i ingredienslisten, der ender på 'cone', f. eks. dimethicone og cyclomethicone er silikoner.

Hvordan ved man hvilken hårtype man hår?

Grib fat om et hårstrå med pegefingeren og tommeltotten og føl på hårstrået. Hvis du nærmest ikke kan mærke hårstrået, er din hårtype af den tynde slags. Desto mere du kan mærke tilstedeværelsen af hårstrået mellem dine fingre, desto tykkere hårtype har du. Din hårtype kan være tynd, medium eller tyk.

Hvilket hårprodukt skal jeg bruge?

Til liggende kort hår med tekstur skal håret gerne skinne, samtidig med at det får fylde og sidder rimelig stabilt. Derfor kan du med fordel benytte en voks med middel hold eller en pomade hvis du ønsker mere glans. Både voks og pomade går ind og giver tekstur og fint hold til håret.

Hvad skal der ikke være i shampoo?

Nedenstående sulfater og ingredienser er gode at undgå, hvis din shampoo skal være skånsom for både hår og hovedbund:

 • Sodium Laureth/Myreth/Lauryl Sulfat.
 • Natrium Laureth/Lauryl Sulfat.
 • Ammonium Laureth/Lauryl Sulfat.
 • ATEA Lauryl Sulfat.
 • TEA-dodecylbenzenesulfonat.
 • Sodium Alkylbenzene Sulfonat.

Hvordan bruger man krølle shampoo?

Denne type balsam bruger man i Curly Girl metoden for at rense håret. Når du skal co-wash håret med en vaskebalsam, starter du med at gøre håret vådt. Fordel derefter en silikonefri balsam eller scalp-conditioner i hovedbunden og masser godt ind med dine fingerspidser, så hovedbunden får en rigtig god massage.

Hvordan fungere Krøllecreme?

En krøllecreme virker ved at lægge sig uden på håret, som en form for tynd film. Denne film hjælper med at udglatte hårets kutikel. Det forhindrer, at håret filtrer og skaber en glat overflade på hårstrået, som gør krøllerne mere bevægelige og giver dem en flot struktur.

Hvordan påfører man Krøllecreme?

Fordel krøllecremen i dine håndflader og placer dine hænder over en del af dit hår i en bedende position (som når vi sidder i kirken), med dit hår imellem begge hænder. Lad blidt dine hænder glide ned fra rødderne til enderne af håret. Denne teknik virker også godt i tørt år, hvis du vælger at bruge en spray.

Hvilke sulfater skal man undgå?

Disse sulfater skal du undgå

 • Sodium Laureth/Myreth/Lauryl Sulfat.
 • Natrium Laureth/Lauryl Sulfat.
 • Ammonium Laureth/Lauryl Sulfat.
 • ATEA Lauryl Sulfat.
 • TEA-dodecylbenzenesulfonat.
 • Sodium Alkylbenzene Sulfonat.
 • Ammonium eller Sodium Xylenesulfonat.

Hvorfor undgå sulfat i shampoo?

Sulfaternes funktion er at opløse fedt og snavs, og det lyder jo egentlig meget godt, men der er altid en bagside af medaljen. Sæber og shampoo der indeholder SL-sulfater, kan nemlig føre til direkte skade på hårsækken, hudskader, og så er de en af de største syndere til tør og irriteret hovedbund.

Hvad hedder silikone i ingredienslisten?

Hvad er silikone (silicone)? Der er mange forskellige typer af kemisk fremstillede silikoner, og det kan være svært at vide, om din shampoo eller balsam indeholder dem. Ord i ingredienslisten, der ender på 'cone', f. eks. dimethicone og cyclomethicone er silikoner.