:

Hvorfor går min sikring?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvorfor går min sikring?
 2. Kan ikke få sikring ud?
 3. Hvorfor slår sikring fra?
 4. Hvorfor går relæet?
 5. Hvordan ser en brændt sikring ud?
 6. Kan man risikere at sikringen springer uden HPFI afbryderen slår fra?
 7. Hvad koster det at få åbnet for strømmen?

Hvorfor går min sikring?

Hvis du har oplevet at en sikring springer hele tiden eller ofte, og den er varm, er den sandsynligvis gået i stykker på grund af overbelastning. Hvis den er kølig, er den sandsynligvis gået i stykker på grund af alderdom eller kortslutning.

Kan ikke få sikring ud?

Sprunget sikring? Sådan skifter du en sprunget sikring 5 enkle trin

 1. Trin 1: Sluk for alle apparater i din bolig. ...
 2. Trin 2: Sørg for, at dit HFI eller HPFI relæ er slået fra. ...
 3. Trin 3: Undersøg sikringerne som find sprunget sikring. ...
 4. Trin 4: Udskift sprunget sikring. ...
 5. Trin 5: Indsæt sikringsholderen igen.

Hvorfor slår sikring fra?

Sikringer springer hvis de bliver overbelastet. Enten fordi der er tilsluttet for mange apparater til sikringsgruppen, eller fordi der er en kortslutning i et apparat. Kig på sikringerne i gruppetavlen. Se efter om den lille farvede perle i enden af sikringen er faldet ud.

Hvorfor går relæet?

Relæets formål er at beskytte mod livsfarlige stød og brande, der opstår på grund af en elfejl. HPFI-relæet virker ved, at det slår al strøm fra med det samme, hvis det opdager fejl i strømmen.

Hvordan ser en brændt sikring ud?

I enden af alle sikringer er der en lille "prop", enten rød eller grå, se eks. på en rød "prop" her: Mangler denne "prop" på en sikring, er sikringen sprunget, og skal udskiftes. I visse tilfælde sidder "proppen" tæt på sikringen selvom den er sprunget, og det kan da være svært at se, at sikringen er sprunget.

Kan man risikere at sikringen springer uden HPFI afbryderen slår fra?

Er relæet slået fra? Hvis hele boligen er uden strøm, kan det være HFI/HPFI afbryderen, der er slået fra. HFI/HPFI afbryderen kan slå fra, uden der nødvendigvis springer en sikring.

Hvad koster det at få åbnet for strømmen?

Hvis du eksempelvis flytter ind uden at tage stilling til din elleverandør, kan elleverandøren være nødsaget til at afbryde strømmen grundet manglende betaling. Det koster typisk fra 1.500 kr. og op at få åbnet for strømmen igen, og du er tilmed nødsaget til at betale depositum for fremtidig leverance.