:

Hvad sker der hvis man ikke kan betale sit billån?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad sker der hvis man ikke kan betale sit billån?
  2. Kan man godt bruge en bil som bytte bil Hvis der stadig er gæld i?
  3. Kan man returnere en brugt bil?
  4. Hvad gør man hvis man har købt en bil med gæld i?
  5. Kan man købe en bil med restgæld?
  6. Hvilke regler gælder for salg af biler på kredit?
  7. Kan man se hvem der har pant i bilen?
  8. Hvad gør man hvis man køber en bil med pant i?

Hvad sker der hvis man ikke kan betale sit billån?

Betaler du ikke de aftalte afdrag til tiden, kan kreditor i sidste ende forlange, at din bil sælges på auktion, så kreditor kan få sine penge. En anden konsekvens kan også være, at du bliver registreret som skyldner, og det får den konsekvens, at du kan få svært ved at optage lån fremover.

Kan man godt bruge en bil som bytte bil Hvis der stadig er gæld i?

Hos Autobasen opkøber vi gerne din bil selvom den har gæld. Du behøver altså ikke bruge tid på at finde en køber, som er villig til at overtage bilen og den medfølgende restgæld. Når du sælger din bil til Autobasen, er du sikret korrekt afvikling af gælden, og du undgår herved risikoen for at handlen går i vasken.

Kan man returnere en brugt bil?

Du er dækket af købelovens regler om forbrugerkøb, når du køber brugt bil af en forhandler. Blandt andet har du to års reklamationsret, der løber fra leveringen. Er fejlen på den brugte bil dækket af købeloven, kan du have krav på at få manglen afhjulpet eller at få pengene tilbage.

Hvad gør man hvis man har købt en bil med gæld i?

Er uheldet ude – og har du først fået købt, senere solgt, en bil med gæld – må du enten lade din køber hæve handlen eller forsøge at indfri gælden. Oftest kan det lade sig gøre at indgå et forlig med panthaver/kreditor på gælden – det er i hvert fald forsøget værd.

Kan man købe en bil med restgæld?

»Ved at købe en bil med restgæld kommer du ikke til at hæfte for eller overtage gælden, men hvis ikke debitor betaler gælden til sin kreditor, kan kreditor kræve bilen udleveret eller solgt – også selv om du nu er ejer af den,« lyder det fra Ronni Nielsen.

Hvilke regler gælder for salg af biler på kredit?

Ejendomsforbeholdet vil normalt ske i forbindelse med et lån eller en form for “kredit”. Det kan for eksempel være, at en bilforhandler tager ejendomsforbehold i en bil. Køberen skal afdrage hver måned, men hvis køberen ikke overholder afdragene, vil sælgeren i visse tilfælde kunne kræve, at bilen skal tilbageleveres.

Kan man se hvem der har pant i bilen?

For at undersøge det kan du kontakte "Den Digitale Bilbog" ved Tinglysningsretten. Din henvendelse skal ske via deres hjemmeside Tinglysning.dk. Du skal kunne oplyse bilens stelnummer (står på registreringsattesten). Oplysningen er gratis.

Hvad gør man hvis man køber en bil med pant i?

Ved køb af brugt bil bør du altid tjekke for hæftelser som pant og restgæld i bilen, inden du overtager den. Er der gæld eller pant i bilen, følger det nemlig bilen og bliver ikke slettet ved et ejerskifte. Du risikerer derfor at overtage en eventuel hæftelse fra bilens tidligere ejer.