:

Kan en giraf slikke sig i øret?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan en giraf slikke sig i øret?
 2. Hvilken farve er en giraffens tunge?
 3. Hvad bruger giraffen sin lange tunge til?
 4. Hvor højt er en giraffer?
 5. Hvor lang er Giraffens hals?
 6. Har giraffen fået sin lange hals?
 7. Har Giraffens hjerte en stor ventrikel?

Kan en giraf slikke sig i øret?

5. Den blå-lilla tunge er en halv meter lang og betyder at teksnisk set kan giraffen slikke sig selv i øret! Desuden er tungen dækket med små, stride hår som gør det nemmere for giraffen at spise de små blade fra de tornede acacietræer.

Hvilken farve er en giraffens tunge?

»Jeg har set mange giraftunger, og jeg vil sige, at deres tunge er grå-sort nærmere end blå. Jeg kan også fortælle, at det typisk kun er den forreste del af tungen, der er mørk. Den mørke farve skyldes, at giraffen har pigmenter i tungen, men at give en entydig forklaring på pigmenternes funktion er ikke ligetil.

Hvad bruger giraffen sin lange tunge til?

Hos giraffen er tungen først og fremmest et uhyre effektivt griberedskab. Den er usædvanlig velforsynet med kraftige, længdegående muskler, der sætter dyret i stand til at sno den om grene og trække dem af.

Hvor højt er en giraffer?

 • Giraffen (latin: Giraffa camelopardalis) er verdens højeste landlevende dyr. En voksen han måler fra 4,7 til 5,3 m og vejer mellem 800 og 1.930 kg. Giraffer er drøvtyggere og lever på den nordafrikanske savanne. Giraffer danner løse grupper på op til 50 giraffer.

Hvor lang er Giraffens hals?

 • Giraffens hals kan blive over 2 meter lang, og udgør dermed omkring halvdelen af dens totale kropslængde. Derudover kendes giraffen på dens karakteristiske plettede pels. Pelsen er typisk i farven brun, hvor både mørkebrun og lysebrun er præsenteret. Giraffens mønster kan variere afhængig af, hvilken underart giraffen hører under.

Har giraffen fået sin lange hals?

 • For første gang nogensinde har giraffen, og dens nærmeste slægtning okapien, fået deres gener kortlagt - og de afslører de første genetiske ændringer, som førte til udviklingen af giraffens lange hals. Det skriver Phys.org.

Har Giraffens hjerte en stor ventrikel?

 • Denne bedrift er mulig, fordi giraffens hjerte har udviklet sig til at have en usædvanlig stor venstre ventrikel, or arten har samtidig et blodtryk, som er dobbelt så stort som andre pattedyrs.