:

Hvor meget sol kan jeg tåle?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor meget sol kan jeg tåle?
  2. Hvor meget sollys skal man have?
  3. Kan man få sol ved uv 3?
  4. Hvornår er solen farlig?
  5. Hvor meget sol er sundt?
  6. Er lidt sol godt for huden?

Hvor meget sol kan jeg tåle?

12 & 15 fra april til september måned, at UV-indekset ligger højt, og hvor det er vigtigt at solbeskytte sig. Når uv-indekset er under 3, kan du nyde solen uden særlig beskyttelse – med mindre du har meget lys og sart hud. Det er ikke godt at blive solskoldet - det ved de fleste.

Hvor meget sollys skal man have?

I sommerhalvåret – fra maj til september – er solens lys i Danmark så kraftigt, at 5-30 minutters udendørs ophold før kl. 12 og efter kl. 15 giver tilstrækkelig mulighed for at danne D-vitamin. Mange danskere er nok udenfor i sommerhalvåret til, at de får tilstrækkeligt D-vitamin.

Kan man få sol ved uv 3?

Når uv-indekset er under 3, kan man nyde solen uden særlig beskyttelse. I Danmark kommer uv-indekset sjældent over 7. Men på sydlige destinationer er det ofte meget højere, og så bør du undlade at opholde dig i solen i middagstimerne, men i stedet gå indendørs eller søge skygge.

Hvornår er solen farlig?

Når UV-indekset er 3 eller derover, anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at du beskytter dig. Og befinder du dig i områder, hvor indekset er 8 eller højere, er det nødvendigt med ekstra beskyttelse. Desuden er UV-strålingen stærkest mellem 12 og 15, så i dette tidsrum bør du så vidt muligt undgå at opholde dig i solen.

Hvor meget sol er sundt?

meget sol er sundt Med en god solcreme, der både beskytter mod UVA og UBV og har en faktor på minimum 10, kan en person med lys hudfarve dog tilbringe op mod 100 minutter i solen, men her er forudsætningen dog, at man jævnligt smører sig ind i solcreme, så solfaktoren opretholdes gennem alle 100 minutter.

Er lidt sol godt for huden?

Sol og solarium hjælper altså ikke på bumser og uren hud! Tværtimod kan du faktisk forværre urenhederne og øge din risiko for permanent ardannelse og hyperpigmentering, ligesom der er stor risiko for udvikling af hudkræft.