:

Kan en pige stemme gå i overgang?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan en pige stemme gå i overgang?
 2. Hvordan får man en meget dyb stemme?
 3. Kan man få en lysere stemme?
 4. Kan man træne sin stemme?
 5. Hvordan ved man at ens stemme er ved at gå i overgang?
 6. Hvor lang tid tager det for ens stemme at gå i overgang?
 7. Hvad hedder den dybeste sang stemme?
 8. Hvad kan man gøre for at få sin stemme tilbage?
 9. Hvorfor hører man sin egen stemme anderledes?
 10. Hvordan taler man tydeligere?
 11. Hvornår går drengenes stemmer i overgang?

Kan en pige stemme gå i overgang?

Det sker for mange drenge og piger når de kommer i puberteten, at stemme på et tidspunkt går i "overgang", dvs. at stemme af og til "knækker" når man anstrænger den og bliver helt lys eller helt forsvinder. Det er dog ikke alle der oplever det. Det er en helt normal del af udviklingen.

Hvordan får man en meget dyb stemme?

Hvordan får man en dybere stemme?

 1. Øv dig i at tale i et unaturlig dybt toneleje, så du langsomt træner dine strubemuskler til at arbejde på en anden måde.
 2. Gab (det vil ændre din strubes stilling), og tæl lige efter højt til 5, og læg mærke til, at din stemme er blevet lidt dybere.

Kan man få en lysere stemme?

Mange trans-personer ender nemlig med at overanstrenge stemmen, fordi de forsøger at gøre deres stemme lysere. En ting er at kunne tale i et lysere toneleje, men at kompensere fuldt ud for sin biologiske stemme handler også om variation, vejrtrækning og hele ens fremtoning.

Kan man træne sin stemme?

Øvelse 2: Træk vejret dybt og helt ned i kroppen (hurtigmodellen) Med en åben holdning og god jordforbindelse kan du få stemmen ned i kroppen fremfor kun at tale fra den øvre del af brystkassen. Men det kræver, at du trækker vejret dybt og ikke overfladisk.

Hvordan ved man at ens stemme er ved at gå i overgang?

Når struben og stemmelæberne vokser, ændrer stemmen sig og bliver mere dyb – den går i overgang. Det er lidt ligesom en kontrabas, der er mere dyb end en violin, fordi den er større. De første tegn på det er ofte, at man kan opleve, at stemmen ufrivilligt “knækker over” – især når man råber eller hæver stemmen.

Hvor lang tid tager det for ens stemme at gå i overgang?

For drengenes vedkommende kan det starte allerede omkring 5. klassetrin, for pigerne typisk senere og ikke så markant. Det er meget forskelligt, hvor ramt man bliver, og hvor lang tid der går, før stemmen er faldet på plads i sit nye stemmeleje, men det er ikke ualmindeligt, at det tager 4-5 år.

Hvad hedder den dybeste sang stemme?

Basstemme er den dybeste af de fire menneskelige stemmearter (sopran, alt, tenor og bas), altså den dybeste mandsstemme. Man skelner mellem den dybe bas (basso profondo) og den høje bas (basbaryton).

Hvad kan man gøre for at få sin stemme tilbage?

Har du mistet stemmen, så er her nogle gode råd:

 1. Hold helt mund, og lad være med at bruge stemmen.
 2. Opsøg en halslæge, hvis stemmen ikke kommer tilbage igen i løbet af et par dage.
 3. Når stemmen begynder at komme tilbage, er det vigtigt, at du behandler den meget forsigtigt.

Hvorfor hører man sin egen stemme anderledes?

Dine ossikler vibrerer lidt, hver gang du oplever akustiske stimuli, men din egen stemme vil atid lyde høj - fordi din mund er tæt på dine ører - så ossiklerne vibrerer mere, når du selv taler. Det betyder, at lyden af din egen stemme bliver mudret, så du opfatter din egen stemme som om den lyder i et dybere tone.

Hvordan taler man tydeligere?

Sæt en finger mellem dine fortænder og øv så at tale mens du holder tænderne bidt sammen om din finger. Bliv ved med at få din vejrtrækning ned i maven, mens du må bruge dine mund- og halsmuskler til at lave lydene til de forskellige ord. Det vil træne de muskler du skal bruge for at artikulere, når du taler normalt.

Hvornår går drengenes stemmer i overgang?

Din stemme bliver dybere Drenges stemmer kan i overgang fra den ene dag til den anden, og måske ”knækker stemmen”, når drengen snakker. Det er forskelligt fra dreng til dreng, hvor længe deres stemme er i overgang. Nogle drenge synes det er pinligt og er kede at det.