:

Er der målmand i floorball?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er der målmand i floorball?
  2. Hvad hedder floorball i Sverige?
  3. Hvad er forskellen på hockey og floorball?
  4. Hvad er reglerne i ishockey?
  5. Hvad betyder den blå linje i ishockey?
  6. Hvor mange spiller er der på et hockeyhold?

Er der målmand i floorball?

Under spil, må der højest være 6 spillere fra hvert hold, heraf kun én målmand, eller 6 markspillere på banen på samme tid. For at dommerne kan starte kampen, skal hvert hold have mindst 5 markspillere samt 1 korrekt udstyret målmand, ellers skal kampen erklæres som vundet med 5-0 af det ikke-fejlende hold.

Hvad hedder floorball i Sverige?

Floorball går internationalt under flere forskellige navne. I Sverige og Norge hedder det "innebandy" og i Finland "salibandy", da det historisk set har sin tilknytning til bandy, hvorimod det i vesteuropæiske tysktalende lande går under "unihockey", da det primært har sin tilknytning til ishockey.

Hvad er forskellen på hockey og floorball?

Forskellen i de to sportsgrene ligger bl. a. i stavenes udformning. Desuden spilles der i hockey med en puck til et meget lille mål og i floorball med en plasticbold til et lidt større mål.

Hvad er reglerne i ishockey?

Ishockey er et tempofyldt holdspil, der foregår på is. Hvert hold er iført skøjter og stav, og det gælder om at placere pucken i modstanderens mål ved skud med staven. Holdet med flest mål, når en kamp slutter, vinder. Kroptacklinger er tilladt, så længe det er mod puckfører - dette gælder dog ikke i ungdomshockey.

Hvad betyder den blå linje i ishockey?

De to blå linjer deler banen i 3 zoner. Den zone som et hold skal score i kaldes for offensiv zone eller angrebszonen, mens den zone som et hold forsvarer kaldes for defensiv zone eller forsvarszonen. Området imellem de to blå linjer kaldes for neutral zone eller midtzonen.

Hvor mange spiller er der på et hockeyhold?

Et hold må max. bestå af 8 spillere ved det enkelte stævne. Der spilles med 4 markspillere og en målmand på banen.