:

Kan man selv lave et plankebord?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man selv lave et plankebord?
 2. Kan man lave sit eget spisebord?
 3. Hvad er et bord lavet af?
 4. Hvordan laver man tillægsplade til bord?
 5. Hvad koster det at lave et plankebord?
 6. Kan man selv laminere en bordplade?
 7. Hvordan laver man et bord af gamle gulvbrædder?
 8. Hvordan sætter man bordben på?
 9. Hvad koster planker?
 10. Hvilken træsort er bedst til plankebord?
 11. Hvor meget koster planker?

Kan man selv lave et plankebord?

I princippet kan du bruge alle træsorter til at lave et DIY plankebord. Træet skal have en vis tykkelse, så du får lavet et solidt bord. Plankerne kan både være lyse og mørke, det afgør du selv. Du kan for eksempel vælge træsorter som: fyr, ask, bøg eller valnød.

Kan man lave sit eget spisebord?

Det er også et populært valg til plankeborde. Planker i Douglas-træ er rigtig gode til DIY plankebord. Træerne bliver mellem meter høje, og derfor kan du få nogle meget lange og brede planker til plankeborde med Douglas. Hvis du gerne vil have et rustikt look, er det netop denne type planker, du skal vælge.

Hvad er et bord lavet af?

Ved siden af træ anvendtes plader af sten, rigt indlagt med kulørte sten og halvædelsten (pietra dura); af og til benyttedes også metal, fx sølv, til småborde. De forskellige bordtyper, der blev udviklet i barokken hos bl. a. møbelsnedkeren A.

Hvordan laver man tillægsplade til bord?

lav en sarg af 25 mm brædder hvor i laver riller til hjørnebeslag. I endesargen skærer i 2 hak til tillægsplader. som i laver på samme måder som pladen. Resten kan i finde ud af ved at se hvordan spiseborde bliver samlet.

Hvad koster det at lave et plankebord?

Det er vigtigt du køber spejlskåret træ, til dit plankebord. Det er forholdsvis svært at finde i et byggemarked. Hvis du vil lave et med en længde på 3 meter og 1 meter i bredden koster det 8.000 – 11.000 kr.

Kan man selv laminere en bordplade?

Ja, det kan du! Helt overordnet kan du uden problemer selv montere din bordplade, hvis du ønsker det. Der er dog forskel på udførelsen alt efter, hvilket bordplademateriale der er tale om.

Hvordan laver man et bord af gamle gulvbrædder?

Sådan gør du

 1. Rens og slib gulvbrædderne.
 2. Høvl eller afret i den tykkelse, som passer til dig.
 3. Lamelfræs 4 – 5 huller og saml herefter brædderne med lim.
 4. Sæt skruetvinger fast og lad det tørre i op til en time. ...
 5. Skær OSB-pladen til, så den passe i størrelsen til gulvbrædderne.
 6. Skru gulvbrædderne fast til OSB-pladen.

Hvordan sætter man bordben på?

Placer de skrå bordben rigtigt Normalt placere man bordbenene, så der kan sidde en person på ydersiden af benene. Hvis du placere bordbenene forkert, så risikere du at der måske er plads til 1,5 personer på ydersiden, og dermed er der noget spildt plads.

Hvad koster planker?

saml, slib, olier

TræPris per centimeterTørring
Birk8 kronerLuft
Bøg8 kronerLuft
Douglas8 kronerOvn
Priserne er inklusive moms. Eksempel: En planke på 50 cm. i bredden koster 400kr. pr. meter i lufttørret eg. Der tages forehold for prisændringer, tastefejl og udsolgte varer uden varsel.

Hvilken træsort er bedst til plankebord?

De mest hyppigt anvendte træsorter, når man konstruerer plankeborde er: Eg, ask, fyr, elm, valnød, ahorn, bøg, azobe og douglasgran. Her er en kort gennemgang af disse sorters kvaliteter: Egetræsplanker: Eg er en trætype som giver tunge og stærke planker med en høj hårdhed.

Hvor meget koster planker?

Et plankebord koster mellem 5.000 kr. og 50.000 kr. Prisen afhænger af hvor langt og hvor bredt bordet er. Derudover er prisen også afhængig af hvilken typer planker man vælger, og hvordan de er behandlet.