:

Hvad kan jeg gøre for at blive nemmere gravid?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan jeg gøre for at blive nemmere gravid?
 2. Kan man blive gravid bagfra?
 3. Kan man øge chancen for at ægget sætter sig fast?
 4. Hvor langt skal sæden ind?
 5. Hvornår kan man ikke blive gravid?
 6. Hvordan kan du blive gravid?
 7. Hvor stor er sandsynligheden for at blive gravid?
 8. Kan man blive gravid med samleje?

Hvad kan jeg gøre for at blive nemmere gravid?

Det er bedst at have samleje jævnligt i dagene før ægløsningen. Har du sex jævnligt, gerne to til tre gange om ugen, så kan du næsten være sikker på, at du rammer ægløsningen på et eller andet tidspunkt. Raske par, som vil have børn, kan ikke have for meget sex.

Kan man blive gravid bagfra?

En udbredt forestilling er ellers, at sæden kommer længere ind i kvinden – og dermed har større chance for at nå frem til ægget – hvis manden tager kvinden bagfra, når de har sex. Men det kan forskerne ikke bekræfte, skriver Lone Schmidt som svar på læseren Sofies spørgsmål.

Kan man øge chancen for at ægget sætter sig fast?

Assisted hatching er en teknologi, der hjælper ægget med at sætte sig fast i livmoderen. Assisted hatching vil sige klækning af ægget. Klækning af ægget er nødvendigt for at det befrugtede æg kan sætte sig fast i livmoderen og udvikle sig til et foster.

Hvor langt skal sæden ind?

Eller faktisk skal sæden endnu længere op, men da sædceller – i hvert fald de velfungerende af dem – er små svømmere, klarer de selv sidste del af rejsen i forbindelse med en befrugtning, som lyder således: Sædcellerne svømmer hele vejen op gennem skeden.

Hvornår kan man ikke blive gravid?

Perioden strækker sig fra 4 dage før ægløsningen til 3 dage efter. Når ægget har løsnet sig skal sædcellen befrugte ægget indenfor 12-24 timer. En sædcelle kan overleve inde i kvindens skede helt op til 5 døgn (i gennemsnit 3 døgn). Derfor skal man ikke have samleje i dagene omkring ægløsningen.

Hvordan kan du blive gravid?

 • Din krop har så at sige selv optimeret muligheden for at du kan blive gravid, hvis der dyrkes sex omkring ægløsningstidspunktet. Så i tiden, hvor du har ægløsning, vil dit udflåd “fange” massevis af sædcellerne, og lade dem svømme alt hvad de kan op mod ægget. Igen betyder dette at det ikke er al sæden der løber ud af dig.

Hvor stor er sandsynligheden for at blive gravid?

 • Eksperter vil måske sige, at sandsynligheden for at det er en af de sædceller, som kom sidst ud af startblokken, der ender med at gøre dig gravid er meget lille, og derfor er det ikke det værd. Men det kan heller ikke skade. Især ikke, hvis du på den måde undgår den ubehagelige følelse af at alt sæden bare løber ud igen.

Kan man blive gravid med samleje?

 • Samleje (uden beskyttelse) er den måde, de fleste bliver gravide på – enten planlagt eller uplanlagt. Man kan (i dag) også blive gravid på andre måder, eksempelvis ved insemination og kunstig befrugtning. Det vil også være muligt at blive gravid, hvis manden har udløsning tæt på skedeåbningen, selvom chancen/risikoen for det er lille.