:

Hvad gør man når ens kæreste er deprimeret?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad gør man når ens kæreste er deprimeret?
  2. Kan kærlighed hjælpe på depression?
  3. Hvor kan jeg få hjælp?
  4. Hvad skal man gøre når man savner?
  5. Hvilken antidepressiv medicin er bedst?

Hvad gør man når ens kæreste er deprimeret?

Støtte til behandling Støt vedkommende i at tage kontakt, hjælp vedkommende til at komme i behandling, og tal med vedkommende om forløbet, hvis der er et ønske om dette. Hvis en, som du holder af, lider af depression, så er du som pårørende meget velkommen til at kontakte Den Krøllede Hjerne her.

Kan kærlighed hjælpe på depression?

Seksuelle problemer. Nogle gange hjælper det at væbne sig med tålmodighed, fordi de sexuelle bivirkninger kan gradvis aftage, men det kan godt tage lang tid. Hvis man har disse bivirkninger i svær grad, kan man sammen med sin læge eller psykiater overveje, om man kan skifte til et antidepressivum af en anden type.

Hvor kan jeg få hjælp?

Din egen læge kan også henvise dig til anden behandling som for eksempel psykiater eller psykolog. Du skal have en henvisning fra din egen læge, hvis du skal have tilskud til behandling eller medicin. Derfor bør din egen læge være det første sted, du henvender dig, hvis du har problemer.

Hvad skal man gøre når man savner?

Accepter savnet, se hinanden og afled dig selv Og det er et tegn på, at du ønsker noget nærhed med din kæreste. Det er bestemt et sundt tegn. Nu ved jeg ikke, om I kun skriver, eller om I også prøver at have videosamtaler. Hvis I ikke har set hinanden på video, kunne det være en anden måde at håndtere savnet på.

Hvilken antidepressiv medicin er bedst?

Det er gruppen af såkaldte SSRI præparater, som er de hyppigst anvendte antidepressiva. Populært sagt virker de ved at effektivisere udnyttelsen af serotonin. Andre præparater påvirker primært signalstoffet noradrenalin, NRI. Nogle stoffer har indvirkning på både noradrenalin og serotonin- de såkaldte SNRIpræparater.