:

Hvad kræver det at blive svejser?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kræver det at blive svejser?
 2. Hvad får en svejser i løn?
 3. Hvor lang tid tager det at blive svejser?
 4. Hvor meget koster en svejser?
 5. Hvad får en svejser i timen?
 6. Hvor kan man få svejset?
 7. Hvor skal udsugningen placeres ved plasmaskæring og flammeskæring?
 8. Hvordan undgår du svejser i skoene?
 9. Hvor mange ampere svejser i en bil?
 10. Hvordan laver du en svejsesøm?
 11. Kan du lære at svejse?

Hvad kræver det at blive svejser?

I løbet af uddannelsen vil du få masser af erfaring med både praktisk svejsning i forskellige metaller samt programmering og kontrol af svejserobotter. Du lærer desuden om vigtigheden af høj sikkerhed under arbejdet og kvalitetssikring af det endelige svejsearbejde.

Hvad får en svejser i løn?

En Svejsearbejde og skærebrænding tjener typisk mellem 19.923 kr. og 28.933 kr. brutto pr. måned ved jobbets start.

Hvor lang tid tager det at blive svejser?

Du kan også stoppe efter 2 år som smed (beaebejdning), der er første trin af uddannelsen til smed eller tage uddannelsen til svejser på 2,5 år.

Hvor meget koster en svejser?

PrivatKommune
Svejsemester34.751 kr.-
Svejser32.954 kr.-
Svejsekonsulent33.155 kr.-
Svejseinspektør41.464 kr.-

Hvad får en svejser i timen?

Lønstatistik

Antal medl.kr/time
Smed-Vvs/Rør9200,00
Svejser43177,58
Værkstedsfunktionær4185,00
Hovedtotal941187,22

Hvor kan man få svejset?

Hos BAUHAUS har vi alt inden for både svejseapparater og loddesæt. Så hos os kan du det fornødne udstyr til alt lige fra lodning af elektronikprint over slaglodning af kobberrør til sammensvejsning af jern og andre metaller.

Hvor skal udsugningen placeres ved plasmaskæring og flammeskæring?

Skær fortrinsvis emner på skærebord med effektiv udsugning, lufthastighed på skærestedet ca. 1-2 m/s for flammeskæring. I områder, hvor det ikke er muligt at installere centrale procesudsugningsanlæg eller anvende transportable procesudsugninger, skal der anvendes egnet åndedrætsværn.

Hvordan undgår du svejser i skoene?

 • Mens du ikke svejser, får du et bedre greb om tænger m.m., hvis du bruger bomuldshandsker, der har en nonslip-belægning. FØDDERNEer beskyttet, hvis du bruger lukkede sko eller støvler, og dine bukser går så langt ned, at gløder og svejsesprøjt ikke kan falde ned i skoene.

Hvor mange ampere svejser i en bil?

 • Hvis du kun svejser i biler, der er er lavet af plade i tykkelsen 0,9 mm til 1,5 mm, anbefaler vi, at have et svejseværk på mindst 160 ampere. Skal du svejse tykkere materiale til beslag eller lignende, skal du klart vælge et svejseværk på mindst 200 ampere, selvom det er lidt dyrere.

Hvordan laver du en svejsesøm?

 • Skal du samle to stykker jern eller stål i en vinkel på 90 grader, en såkaldt stående kantsøm,skal du zigzagge en smule, når du fører pistolen frem, så din svejsesøm hæfter på begge stykker. EFTERBEHANDLING AF SVEJSNING 1. Efter svejsningen vil overfladen altid være ujævn,og metallet vil være misfarvet.

Kan du lære at svejse?

 • SVEJSE: Det kræver lidt øvelse, men du kan hurtigt lære at svejse. Og når du først har prøvet det, er det svært at slippe igen. Få fuld adgang nu Her viser vi dig, hvordan du punktsvejser, fuldsvejser og laver en kantsøm. Og hvordan du kommer videre, når selve svejsearbejdet er overstået. ALMINDELIG SVEJSNING