:

Hvor mange bliver slået ihjel i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor mange bliver slået ihjel i Danmark?
  2. Hvor mange kvinder bliver myrdet i Danmark om året?
  3. Hvor mange bliver slået ihjel om året?
  4. Hvor mange skuddrab i Danmark om året?
  5. Hvor mange kvinder bliver slået ihjel om året?

Hvor mange bliver slået ihjel i Danmark?

39 ofre for manddrab om året Siden 2007 har Danmarks Statistik årligt opgjort antallet af dødsfald i Danmark. De seneste tal er fra 2020. Her blev 37 dødsfald registreret, som er forårsaget af manddrab eller overfald.

Hvor mange kvinder bliver myrdet i Danmark om året?

Hvert år bliver i gennemsnit 12 kvinder dræbt af deres (eks)partner i Danmark, og mange flere bliver udsat for vold og drabsforsøg.

Hvor mange bliver slået ihjel om året?

Bedre behandling kan være en af forklaringerne på faldet de seneste 15 år. I 2021 blev 35 mennesker dræbt i Danmark. Det er syv færre end sidste år. I 1997 blev der begået 88 drab i Danmark.

Hvor mange skuddrab i Danmark om året?

I 2021 er 35 mennesker blevet dræbt eller døde som følge af vold. Det er syv færre end sidste år, hvor 42 blev ofre for drab. Det viser en optælling, som Ritzau har foretaget. I 2006 var der 29 dræbte, og siden da har det gennemsnitlige antal af drabsofre ligget lige under 50.

Hvor mange kvinder bliver slået ihjel om året?

Det er glædeligt, for vi ved en del om, hvordan vold og kvindedrab kan forebygges. 12 kvinder bliver hvert år slået ihjel af deres partner eller ekspartner. Partnerdrab er den største enkeltstående drabstype i Danmark, og ofrene er især kvinder. Alligevel er kvindedrab et overset samfundsproblem.