:

Hvad er Klisterhale?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er Klisterhale?
  2. Hvordan afliver man en fisk?
  3. Hvor finder man firben?
  4. Hvad er finneråd?
  5. Hvordan dræber man en akvariefisk?
  6. Hvordan slår man akvariefisk ihjel?
  7. Kan firben smide halen?
  8. Hvor kan man finde firben i Danmark?

Hvad er Klisterhale?

Klisterhaler skyldes en snylter, som lever på dine fisk. Det er en ondsindet størrelser, som man kan få i sit akvarie. Klisterhaler er svære at behandle og der vil være en stor dødlighed. Sygdommen kan komme med fra nye fisk, som kan stamme fra forhandleren eller fra eget akvarie.

Hvordan afliver man en fisk?

Ved en nedkøling kommes fisken og noget bassinvand i en plasticpose, for at berolige fisken kommer der alt efter fisken størrelse 2 til flere skefulde salt i. Posen lægges i fryseren til næste dag. Under nedkølingen vil fiskens stofskifte langsomt sænkes, den vil glide over i bevidstløshed og til sidst dør den.

Hvor finder man firben?

I Danmark findes to arter af firben, som begge er fredet; markfirbenet (Lacerta agilis), som findes spredt og lokalt, samt skovfirbenet (Zootoca vivipara), også kaldet almindeligt firben, der findes over hele landet på solbeskinnede, uopdyrkede områder.

Hvad er finneråd?

Finneråd er forårsaget af Aeromonas- og Pseudom I starten af sygdommen vil Finneråd vise sig med en hvidlig kant på fiskens finne. Senere vil det virke som om finnen er smeltet væk. Muligvis kan der ved nærmere eftersyn ses blodige striber i finnestålerne.

Hvordan dræber man en akvariefisk?

Hvis en fisk af en eller anden grund er så medtaget, at den ikke har et tåleligt liv, bør den aflives. Den eneste rigtige måde er at ligge fisken på et hårdt underlag, og skære dens hoved af med en skarp kniv. Ved mindre fisk kan en skarp saks være lige så effektiv.

Hvordan slår man akvariefisk ihjel?

Man holder om den og slår den hårdt på hovedet, eller skærer hovedet af. Hvis man vælger at slå, skal man i hvert fald på større fisk kunne høre kraniet knase, ellers rammer man ikke hårdt nok. Man kan slå fiskens hoved mod en hård kant. Eller man kan slå fisken i hovedet med fx en hammer.

Kan firben smide halen?

De fleste har oplevet, at et firben smider halen, når et menneske eller et andet rovdyr nærmer sig. Det er en forsvarsmekanisme, da firbenet distraherer fjenden, når den smider halen – og dermed får den mulighed for at slippe væk.

Hvor kan man finde firben i Danmark?

Skovfirben/Almindeligt firben findes i næsten al slags natur, dog ses det mest i krat, skovbryn, hegn og gærder, og mere sjældent på dyrkede marker. Man finder mange firben på steder med meget varieret natur. Det findes mere hyppigt på fugtige steder end markfirben, f. eks.