:

Hvad er Acrylfugemasse?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er Acrylfugemasse?
 2. Hvad bruger man Glittevæske til?
 3. Hvad indeholder fugemasse?
 4. Hvad er en Malerfuge?
 5. Hvad er Glittevæske lavet af?
 6. Hvordan fuger man pænt?
 7. Hvorfor bliver mine fuger gule?
 8. Hvad er en fugemasse?
 9. Hvor mange tuber fugemasse du skal købe?
 10. Hvordan fjerner du fugemassen?
 11. Hvad er de 8tigste fugemasser?

Hvad er Acrylfugemasse?

Akrylfugemasse,som også ofte kaldes for malerfuge, anvendes typisk til tætning af samlinger mellem loft, væg og gulv samt forsegling af revner og huller på maksimum 0,5 inden malerarbejdet. Akrylfugemassen er nem at glatte ud og male over, hvilket er grunden til at mange foretrækker denne type fugemasse.

Hvad bruger man Glittevæske til?

PÆNE SILIKONEFUGER KRÆVER GODT VÆRKTØJ Brug glittevæske i stedet for sæbe, så kan du fylde med silikonefuge, efter at fugen er glattet. Ny masse kan ikke få fat oven på sæbe. En fugepind er god til at trykke silikonefugen godt ind i rillen med.

Hvad indeholder fugemasse?

Fugemasse kan indeholde organiske opløsningsmidler, ftalater og andre sundhedsskadelige stoffer, som du både kommer i kontakt med, når du fuger og mens fugemassen hærder. Ftalater er blødgørere, der er hormonforstyrrende eller mistænkt for at være det.

Hvad er en Malerfuge?

Malerfuger er typisk mindre revner, sprækker og åbninger mellem forskellige typer af underlag. Udførelsen af disse fuger er ofte begrænset til, at fugemasse påføres med en fugepistol og efterfølgende efterglittes. En malerfuge udfyldes typisk med en akrylfugemasse.

Hvad er Glittevæske lavet af?

Glittevæske 901 er et specialudviklet glittemiddel til glitning af silicone-, polyurethan-, og MS fugemasser m. fl. Glittevæske 901 minimerer risikoen for fugeslip og gør at fugemassen klæber mindre til fugepinden.

Hvordan fuger man pænt?

Fugning: Sådan gør du

 1. Fugebagstoppet skal trykkes ind. Fugens tykkelse skal være cirka det halve af bredden.
 2. Fugen skal lægges på og fylde hele sprækken ud.
 3. Fugen skal trykkes til og glattes, så den buer let indad på midten.
1. jan. 2021

Hvorfor bliver mine fuger gule?

Røde og brunlige misfarvninger: Skyldes normalt aflejringer fra okker eller jernholdigt vand. Hvidlige pletter i overfladen på fugerne: Er oftest simple kalkaflejringer fra vandet. Sorte fuger eller blågrønne fuger: Skyldes alger, mikroorganismer og/eller mikrobiologiske kulturer.

Hvad er en fugemasse?

 • Når en fugemasse hedder fx marinefuge eller multifuge, er den højst sansynligt en MS-fugemasse. Den giver meget holdbare fuger, som for nogles vedkommende hærder op, så du kan slibe dem. Derfor kan den anvendes til skibsgulve (med gummifuger), skibsdæk, samling af køkkenbordsplader m.v. Massen er ret tynd ved påføring og fylder revnerne godt ud. 7.

Hvor mange tuber fugemasse du skal købe?

 • Det kan godt være svært at gennemskue, hvilken af de mange tuber med fugemasse du skal købe, når du står og ser på hylderne i byggemarkedet. Vi giver dig et lynhurtigt overblik. Hvilken slags fugemasse du skal vælge, når du står i byggemarkedet og kigger på hylderne, afhænger af, hvad du skal lave.

Hvordan fjerner du fugemassen?

 • Du skal være klar over, at den mugner på et tidspunkt, selvom den er tilsat antimugmiddel. Fugemassen skal fjernes mekanisk, fx med en skarp kniv, da kemiske opløsningsmidler kan skade vådrumsmembranen. 3. Brandfugemasse

Hvad er de 8tigste fugemasser?

 • DE 8 VIGTIGSTE FUGEMASSER: 1 Bitumen/tagklæber Tagklæberen bruges bl.a. til at lime underpap og tagpap fast med samt til at reparere huller i taget. Den fremstilles af bitumen. ... 2 Vådrums-silikone Vådrums-silikone er en sej silikonemasse, som danner en meget elastisk og vandttæt fuge. Den anvendes ved fuger, som er meget udsat for vand i fx køkken og badeværelse. ... 3 Brandfugemasse Fugemasse, der kan tåle op til 1200° C. Den anvendes fortrinsvis i brændeovne til at tætne utætheder og til at klæbe glasfiberpakningen fast til ovnlågen. ...