:

Kan kølevæske blive for gammel?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan kølevæske blive for gammel?
  2. Hvis en bil bruger kølervæske?
  3. Hvilke typer kølervæske finder der?
  4. Hvordan tømmer man kølervæske?
  5. Hvad hedder de mest anvendte kølervæske?
  6. Kan man selv fylde kølervæske på?

Kan kølevæske blive for gammel?

Foruden glykol er der typisk stoffer i væsken, der modvirker rust og tæring i køleren. Disse tilsætningsstoffer nedbrydes med tiden og kan udsætte din køler for unødvendig tæring. Vi anbefaler derfor udskiftning af kølervæsken en gang om året for at undgå både rust og tæring. Du kan selv udskifte kølervæsken.

Hvis en bil bruger kølervæske?

Kølervæske bruges af bilens køler til at køle motoren ned, så den ikke overopheder. Køleren er en radiator med en termoventil, som registrerer bilens temperatur. Når motoren når en bestemt temperatur, sender køleren kølervæske ud i motoren for at køle den ned.

Hvilke typer kølervæske finder der?

En tommelfingerregel er, at er din bil fra før 2000, skal du vælge en blå kølervæske. Er din bil fra efter 2000, skal du vælge en rød kølervæske. Denne typer er tilsat ethylenglykol, og vil typisk være mærket med ”long life”. Det er fordi denne type kølervæske ikke er så hård ved gummi og metaller i denne type motor.

Hvordan tømmer man kølervæske?

Der er som oftest en aftapningshane nederst på køleren. Er der ikke en hane, afmonteres den nederste kølerslange og kølervæsken tappes af.

Hvad hedder de mest anvendte kølervæske?

Ethylenglykol er hovedengrediens i den mest almindelige kølervæske. Generelt bruges den blå til støbejernsmotorer og den røde til aluminiumsmotorer. Der findes mange forskellige typer, speceielt af den røde, de er ofte baseret på Monoethylenglycol.

Kan man selv fylde kølervæske på?

Kølervæske er vigtigt Det er vigtigt, at du altid har nok kølervæske på bilen. Den rigtige mængde kølervæske sikrer, at motoren ikke bliver for varm, samt at køleanlægget ikke fryser til, når det er vinter. Får du ikke din bil serviceret jævnligt, kan du selv tjekke og fylde kølervæske på.