:

Kan ens internet blive hacket?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan ens internet blive hacket?
 2. Kan man hacke router?
 3. Kan man hacke strøm?
 4. Hvordan sikrer jeg mit trådløse netværk?
 5. Hvordan undgå at blive hacket?
 6. Hvordan undgår hackere og skadelige programmer?
 7. Hvor mange computere er ramt af hackerangreb?
 8. Er det nemmere at hacke?

Kan ens internet blive hacket?

Ved at bruge en teknik, der kaldes DNS-kapring (Domain Name Server), kan hackere bryde sikkerheden på dit hjemme-Wi-Fi og potentielt forårsage stor skade. De kan omdirigere din trafik til et websted, der drives af dem, og få dig til uvidende at give dit kreditkortnummer eller Facebook-logonoplysninger til en kriminel.

Kan man hacke router?

En hacker kan gennem din router få adgang til dine tilkoblede enheder. Hvis du ikke selv kan, så hjælper vi dig hellere end gerne med at sikre både din router og dine enheder. Udover router og enheder skal dine forskellige konti på sociale medier mm. også have et stærkt kodeord.

Kan man hacke strøm?

Dine husholdningsapparater kan hackes. Naboknægten hacker din vaskemaskine, eller terrorister slukker strømmen i din by. Sådan kan fremtiden se ud med moderne teknologi, men det vil en forsker forhindre.

Hvordan sikrer jeg mit trådløse netværk?

Sørg for, at dit netværk er krypteret med WPA2 kryptering Krypteringen og adgangskoder bør være slået til som standard, når du køber en router i dag, men det er altid en god ide at gå ind og sikre sig, at kryptering er aktiveret. Med WPA2-kryptering er langt de fleste privatpersoner godt sikret.

Hvordan undgå at blive hacket?

 • Rådet for Digital Sikkerhed har derfor lavet en guide til, hvordan du undgår at blive hacket. - Med disse trin kan du sikre dig rigtig godt mod et hackerangreb, og de vil sikre dig mod de fleste virusser, som er der ude, siger Rasmus Theede. 1. Beskyt dig mod skadelige programmer med et antivirusprogram

Hvordan undgår hackere og skadelige programmer?

 • Hackere og skadelige programmer udnytter sikkerhedshuller i programmer, apps og styresystemer. Derfor skal du holde både dine programmer, apps og dit styresystem opdateret. Vælg automatisk opdatering, når du kan, så nye sikkerhedshuller automatisk bliver lukket. Det er især vigtigt, at du får opdateret dine browsere og udvidelser til dem.

Hvor mange computere er ramt af hackerangreb?

 • Over 75.000 computere i 99 lande er ramt af hackerangreb, og bagmændene forlanger penge, for at låse computerne op igen. Et af landene er Danmark.

Er det nemmere at hacke?

 • - Har du ikke opdateret din computer eller installeret et virusprogram, er det nemmere at hacke, siger Rasmus Theede til Ekstra Bladet, Formand og Pressechef for Rådet for Digital Sikkerhed. - Ni ud af ti bliver hacket, fordi de ikke har opdateret computeren godt nok eller installeret et virusprogram, siger han.