:

Hvor længe må man have månedslinser i?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor længe må man have månedslinser i?
 2. Hvor længe må man sove med kontaktlinser?
 3. Hvad sker der hvis man sover med månedslinser?
 4. Kan man bruge for gamle linser?
 5. Hvad er en døgnlinse?
 6. Hvordan virker månedslinser?
 7. Hvad er Karindvækst?
 8. Kan man sove med endagslinser?
 9. Er det farligt at sove med linser?
 10. Hvor længe kan linser holde?
 11. Hvad sker der hvis man ikke skifter kontaktlinser?
 12. Hvad er Natlinser?
 13. Hvordan føles kontaktlinser?
 14. Hvad er bedst endagslinser eller månedslinser?
 15. Kan man opbevare hårde kontaktlinser i saltvand?

Hvor længe må man have månedslinser i?

Opsummeret er her vores råd: Brug ikke dine kontaktlinser længere end foreskrevet. Udskift månedslinser efter en måned, 14-dages linser efter 14 dage og endagslinser hver dag! Brug ikke dine kontaktlinser i 24 timer i træk, eller mens du sover.

Hvor længe må man sove med kontaktlinser?

Svar: Du kan sove med kontaktlinser, hvis din linse er af typen døgnlinser. Disse er nemlig lavet på en særlig måde, som gør dem egnet til at sove med - og altså bære hele døgnet rundt. Vi tilbyder et bredt sortiment af kontaktlinser, der passer til de fleste mennesker.

Hvad sker der hvis man sover med månedslinser?

At sove med kontaktlinser på forøger risikoen for øjeninfektion op til seks gange. Dine øjnes tilstand, før du falder i søvn, kan påvirke dig på forskellige måder. Hvis du bruger linser i et par timer, inden du går i seng, så vil irritationen næste dag være mindre end, hvis du har haft dem på hele dagen.

Kan man bruge for gamle linser?

Ja, kontaktlinser kan godt blive for gamle, og de er derfor markeret med en holdbarehedsdat. Du bør ikke bærer kontaktlinser, hvor holdbarheden er udløbet.

Hvad er en døgnlinse?

Døgnlinser er til dig, der glemmer at tage dine almindelige linser ud, til dig hvis døgnrytme er uberegnelig eller til dig, der gerne vil slippe for besværet med almindelige linser. Døgnlinsers iltgennemtrængelige materiale er lavet af silikone-hydrogel, der slipper op til 90 procent af ilt fra luften ind til øjet.

Hvordan virker månedslinser?

Månedslinser kan bruges i op til en måned ad gangen og er et godt alternativ til endagslinser. Du tager kontaktlinserne ud hver aften og rengør dem i et linseetui med kontaktlinsevæske. Dagen efter sætter du dem i igen. Efter 30 dage smider du dem ud og skifter til et nyt par kontaktlinser.

Hvad er Karindvækst?

Karindvækst er dannelse af nye blodkar, som vokser ind i hornhinden fra periferien, der hvor det hvide i øjet (sclera) støder op til hornhinden.

Kan man sove med endagslinser?

Det er meget vigtigt ikke at sove med endagslinserne på, da det kan bevirke, at øjnene ikke får den ilt de har brug for. Hvis der kommer for lidt ilt til hornhinden over tid, kan der opstå karindvækst, dvs. blodkarende begynder at vokse ind i hornhinden (læs her om blodkar i hornhinden).

Er det farligt at sove med linser?

Det er meget vigtigt ikke at sove med endagslinserne på, da det kan bevirke, at øjnene ikke får den ilt de har brug for. Hvis der kommer for lidt ilt til hornhinden over tid, kan der opstå karindvækst, dvs. blodkarende begynder at vokse ind i hornhinden (læs her om blodkar i hornhinden).

Hvor længe kan linser holde?

Opbevar linser i en bøtte med låg i en køkkenskuffe eller et køkkenskab. Opbevar aldrig linser i direkte sollys. Når du har kogt linserne, skal du opbevare dem i køleskabet. Her kan de holde sig i op til 4 dage.

Hvad sker der hvis man ikke skifter kontaktlinser?

Hvis du føler dig bare lidt syg, anbefaler vi, at du ikke bruger kontaktlinser, men i stedet skifter til briller. Det kan hjælpe med at forhindre bakterier eller virus i at komme ind i øjet og medføre en infektion. Det gælder alle sygdomme. Lige fra virus- og bakterieinfektioner til forkølelse og influenza.

Hvad er Natlinser?

Natlinser er en formstabil linse, der korrigerer din nærsynethed, mens du sover. Natlinser bruges blandt andet af piloter, der ikke må være afhængige af briller og linser, når de flyver.

Hvordan føles kontaktlinser?

I starten vil du være lidt bevidst om, at du har kontaktlinser på, men de er slet ikke ubehagelige. Der findes dog tilfælde, hvor der kan opstå irritation: Hvis du ikke rengør kontaktlinserne ordentligt. Hvis der er en lille ridse i kontaktlinsen.

Hvad er bedst endagslinser eller månedslinser?

Skal du vælge endagslinser fremfor månedslinser? Er endagslinser bedre end månedslinser, og er der flere fordele ved endagslinser? Det korte svar er: Endagslinser har den bedste kvalitet. Endagslinser er derfor for dig, der dyrker den aktive livsstil eller for dig med allergiske øjne.

Kan man opbevare hårde kontaktlinser i saltvand?

Du må aldrig opbevare dine kontaktlinser i andet end den væske, der er beregnet til din type kontaktlinser (bløde eller hårde, iltgennemtrængelige), eller saltvand. Det er bedre at smide kontaktlinserne ud end at få en øjeninfektion.