:

Hvordan gror man en Avocadoplante?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan gror man en Avocadoplante?
 2. Hvorfor får min Avocadoplante brune pletter på?
 3. Hvordan ser et Avokadotræ ud?
 4. Kan man plante Avocadosten?
 5. Kan man selv lave avocado?
 6. Hvordan skal avocado stenen vende?
 7. Hvorfor bliver blade brune i kanten?
 8. Hvorfor bliver min plante brun?
 9. Kan man plante en Avocadosten i jord?
 10. Hvordan laver man et avocado tre?
 11. Kan brune blade blive grønne igen?
 12. Hvorfor bliver bladene brune om efteråret?
 13. Er avokado en eksotisk frugt?
 14. Er avokado en sund frugt?
 15. Hvordan vokser avokadotræer i Danmark?
 16. Hvordan planter du en avokadosten?

Hvordan gror man en Avocadoplante?

Du kan finde en uddybning af de forskellige punkter nedenunder.

 1. Rens avocadostenen – fjern evt. ...
 2. Stik tandstikker i den, eller plant den direkte i jord.
 3. Sæt avocadostenen i et glas vand – 2 cm dækket.
 4. Knib toppen af planten fra 15 cm til 8 cm's længde.
 5. Plant avocadoen i potte, når planten igen er 15 cm.

Hvorfor får min Avocadoplante brune pletter på?

Avokadoplanter har en tendens til at få brune blade på spidserne. Faktisk er det plantens måde at fortælle os på den bliver vandet for lidt. En avokadoplante har en hurtig kraftig vækst når den trives. Du skal dagligt fornemme om potte mangler vand.

Hvordan ser et Avokadotræ ud?

Formen på din plante afhænger også af, om og hvordan du nipper din plante løbende. Som tommelfingerregel vokser træer 20-45 cm i hver vækstsæson, alt efter hvilken art det er. Avokadotræer kan få samme størrelse som fx et fuldmodent dansk kastanjetræ. Det vil dog aldrig lykkes i Danmark på grund af klimaet.

Kan man plante Avocadosten?

Med den første metode dyrker du avocadostenen i vandet: Det gør du ved at tage stenen ud af frugten og skrabe lidt på overfladen i længderetningen. Stik derefter tre til seks tandstikker ca. 5 mm ind i siden. Hæng derefter stenen – med spidsen opad – i et vandglas (billede 1).

Kan man selv lave avocado?

Med tre kraftige tandstikker placerer du stenen over et glas vand, så den er nedsænkes ca. 2 cm. Placér glasset et varmt sted, fx i vindueskarmen over en radiator, og vand efter behov, så stenen kan slå rod. Det sker efter 2-6 uger.

Hvordan skal avocado stenen vende?

Vend stenen med den “spidse” ende opad, det vil sige, at det bredeste stykke skal vende nedad, fordi det er dér roden dannes.

Hvorfor bliver blade brune i kanten?

Luftforurening er sommetider mistænkt og fluorid er sommetider dømt skyldig i ødelæggelse af planternes blade. Dårlige planter, dårlig dyrkning, dårlig vand, dårlig temperatur og fugtighed ser ud til at være i stand til at brune bladenes kant.

Hvorfor bliver min plante brun?

Vanddråber som ligger på bladene kan virke som en lup og give brændemærker. Brune blade kan også skyldes kalkmangel, eller for meget gødning, og får din plante brune bladspidser betyder det, at planten får for lidt vand.

Kan man plante en Avocadosten i jord?

Plant stenen i en potte Når den har fået i hvert fald 3-5 cm rødder, kan du plante den i jord. Plant stenen, så der stadig er noget af den, som titter op over jorden. Til min avocadosten har jeg lavet en jordblanding af ca. 60% pottemuld og 40% perlite.

Hvordan laver man et avocado tre?

Med tre kraftige tandstikker placerer du stenen over et glas vand, så den er nedsænkes ca. 2 cm. Placér glasset et varmt sted, fx i vindueskarmen over en radiator, og vand efter behov, så stenen kan slå rod. Det sker efter 2-6 uger.

Kan brune blade blive grønne igen?

Brune/ mørke pletter på bladene Så har planten sandsynligvis fået mere vand end den havde brug for. Lad planten tørre helt ud før du vander den igen. Er jorden meget fugtig, kan du tage planten ud af potten, børste den fri fra jord og lade den ligge og tørre. Når planten er helt tør, kan du plante den i potten igen.

Hvorfor bliver bladene brune om efteråret?

Træernes blade skifter farve om efteråret på grund af kemiske forandringer i bladene. Træet suger næringsstoffer ud af bladene for at gemme dem til vinteren i rødder og stamme. Det får bladene til at holde op med at producere klorofyl - det grønne stof, der får bladene til at opfange sollys.

Er avokado en eksotisk frugt?

 • Avokado er stadig en lidt eksotisk frugt for mange danskere, der nærmest kun kender den fra guacamole og rejecocktails, men der er mange sunde grunde til at spise avokado ved andet end festlige lejligheder. For avokadoen er faktisk en af de sundeste frugter pga. dens høje fedtindhold - vel at mærke sundt fedt.

Er avokado en sund frugt?

 • For avokadoen er faktisk en af de sundeste frugter pga. dens høje fedtindhold - vel at mærke sundt fedt. Omkring 80 procent af kalorierne i avokadoer kommer fra fedt og halvdelen af det fra enkeltumættede fedtsyrer.

Hvordan vokser avokadotræer i Danmark?

 • Formen på din plante afhænger også af, om og hvordan du nipper din plante løbende. Som tommelfingerregel vokser træer 20-45 cm i hver vækstsæson, alt efter hvilken art det er. Avokadotræer kan få samme størrelse som fx et fuldmodent dansk kastanjetræ. Det vil dog aldrig lykkes i Danmark på grund af klimaet.

Hvordan planter du en avokadosten?

 • Sådan spirer og planter du en avokadosten: 1 Fjern nænsomt den brune hinde fra avokadostenen, så du ikke skader/ridser den unødigt. 2 Stik en tandstik få millimeter ind i hver side af stenen, hvor den er mest glat, så du ikke sætter den, hvor der er streger/markeringer i frugten, som er der, ... 3 Sæt stenen i et glas vand, så den er halvt dækket og med den runde, flade side nedad (hvor avokadoen har siddet fast på træet). ...