:

Kan man læse en lydbog?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man læse en lydbog?
 2. Er det godt at lytte til lydbøger?
 3. Hvad gør læsning ved hjernen?
 4. Hvor lang tid tager en lydbog?
 5. Kan man downloade lydbøger fra biblioteket?
 6. Hvordan afspiller man lydbøger?
 7. Er læsning sundt?
 8. Hvad tjener man på at indtale lydbøger?
 9. Hvad tjener man på en lydbog?
 10. Kan man høre lydbøger offline?
 11. Hvordan downloader jeg fra eReolen?

Kan man læse en lydbog?

De, der bruger lydbøger, læser nemlig typisk også meget. Men man kan få forskellige oplevelser med litteraturen, alt efter om man lytter eller læser. Med en lydbog går man for eksempel glip af den taktile oplevelse ved at sidde med en bog i hænderne. Og man kan ikke på samme måde styre, hvor hurtigt man vil læse bogen.

Er det godt at lytte til lydbøger?

Med lydbøger kan man multitaske og eksempelvis tegne, gå en tur e.l., mens man lytter til en lydbog. Det er dokumenteret, at der er en positiv sammenhæng mellem læring og fysisk aktivitet, og at bevægelse fremmer børns koncentrationsevne og trivsel.

Hvad gør læsning ved hjernen?

Din hjerne bliver stimuleret gør. Læser du regelmæssigt, vil din hjerne uden tvivl blive stærkere; ligesom en muskel bliver større og stærkere ved at den bliver trænet, sker præcis det samme, hvis du stimulerer hjernen. Og det kan let gøres ved bare at læse bøger indimellem. At holde sin hjerne aktiv er super vigtigt.

Hvor lang tid tager en lydbog?

Faktisk tager det mellem 4-6 uger at lave en lydbog, alt efter bogens sideantal. En tommelfingerregel er, at det tager cirka dobbelt så lang tid at indtale en bog, som den tid den ender med at vare.

Kan man downloade lydbøger fra biblioteket?

I “gamle dage” skulle man ned på biblioteket for at låne en bog eller en lydbog. På bibliotekets hjemmeside eReolen, kan du nu hente lydbøger og E-bøger direkte ned fra nettet. Lånetiden er 1 måned, og når måneden er gået, kan du ikke længere afspille lydbogen.

Hvordan afspiller man lydbøger?

Sådan finder du dine digitale hæfter:

 1. Åbn appen Bøger, og begynd at lytte til en lydbog.
 2. På iPhone eller iPad: Tryk på symbolet Indholdsfortegnelse nederst på din skærm. På Mac: Klik på symbolet Indholdsfortegnelse på linjen Spiller nu øverst på skærmen.
 3. Tryk eller klik på Vis inkluderet PDF.
22. mar. 2022

Er læsning sundt?

Læsning er en særligt velegnet kilde til at opnå flow, fordi du aktiverer syv-otte forskellige centre i hjernen, når du læser. Alt din mentale energi er kanaliseret ind i læsningen, og den mentale energi betyder, at du bedre får idéer, forståelse og indsigt. Derfor er læsning sundt for krop og sjæl.

Hvad tjener man på at indtale lydbøger?

Generelt ligger honorarerne på mellem 370,- og 850,- pr færdigindlæst time, incl.

Hvad tjener man på en lydbog?

Som forfatter på kontrakt er det normalt at få 10-15 pct af salgsprisen fratrukket moms. Det vil sige, at hvis din bog sælges for 200 kr. i boghandlen, så er der 160 kr. tilbage efter moms, og så vil du tjene 16-24 kr.

Kan man høre lydbøger offline?

Du skal være på internettet for at logge ind på app'en. Så snart du er logget ind i app'en, behøver du ikke længere internetadgang for at læse dine downloade titler.

Hvordan downloader jeg fra eReolen?

Lyt og læs offline

 1. Gå ind under fanen 'Mine lån' i appen og vælg den bog, du vil læse.
 2. Tryk på de tre prikker i højre hjørne af skærmen.
 3. Tryk på "Gør tilgængelig offline".