:

Er det godt at motorbremse?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er det godt at motorbremse?
  2. Hvornår bruger man neutral automatgear?
  3. Hvordan virker en automatisk gearkasse?
  4. Hvad vil det sige at motorbremse?
  5. Er det økonomisk at køre med fartpilot?
  6. Hvad betyder N på automatgear?
  7. Kan en bil med automatgear gå i stå?
  8. Hvad er ratbetjent gearskifte?
  9. Hvor mange gear har en CVT gearkasse?
  10. Hvordan bremser man med motoren?

Er det godt at motorbremse?

Brems med motoren (op imod 8 % ekstra) Når du bremser med motoren sparer du på brændstofforbruget. Dette skyldes, at fuel cut-off lukker helt for brændstoffet, når du slipper speederen og bilen er i gear. Alle nyere biler har denne funktion, når man motorbremser - både benzin og diesel.

Hvornår bruger man neutral automatgear?

Gearstangen kan sættes i D (Drive) når man skal køre, P (Parking) når man har parkeret den, R (Reverse) når du vil bakke og N (Neutral), når du vil holde i tomgang. Enkelte har også S (sport), samt 1 og 2 (bruges kun hvis du skal op ad en meget stejl bakke elle trækker noget efter bilen).

Hvordan virker en automatisk gearkasse?

Automatkassens festtrick er, at koblingen er erstattet af en momentomformer, som er fyldt med hydraulisk væske og to turbine hjul. Den ene side er forbundet til motoren, Når motoren får gas, snurrer hjulet hurtigere. Det speeder væsken op som en bølge.

Hvad vil det sige at motorbremse?

Ved motorbremsning skifter man typisk ned i gear for at opnå en kraftigere bremsning. Dette skyldes at motorens omdrejningstal stiger, hvorved friktionen øges. På benzinmotorer lukker man endvidere motorens gasspjæld, hvorved man øger motorens pumpearbejde. Disse dele er tab, som man ikke kan genvinde.

Er det økonomisk at køre med fartpilot?

4| Brug fartpiloten Bilen forbrænder ca. 20 procent mere brændstof ved at køre 130 km/t end 110 km/t. Med en fartpilot sikrer du dig, at du ikke kører alt for hurtigt. Ud over at du har mulighed for at undgå en fartbøde, skal din motor ikke bruge kræfter og forbrænde benzin på en masse modvind.

Hvad betyder N på automatgear?

R står for Reverse – bakgear. N står for Neutral – frigear. Hvis du skal skubbe eller trille bilen, er det dette trin du vælger. En væsentlig forskel i forhold til biler med manuelt gear er, at du ikke skal sætte bilen i N, når du kører ned af bakke, og øjner en mulighed for at spare brændstof.

Kan en bil med automatgear gå i stå?

Et andet argument for, at du ikke skal i N, når det går ned ad bakke, er, at du mister en del af din kontrol bag rattet. Når du er i N, kan du kun bruge bremserne, og mister muligheden for at motorbremse. Uden motorbremse kan du sætte dig selv i en farlig situation.

Hvad er ratbetjent gearskifte?

Nyere Porsche-modeller har i stedet taster, som der trækkes i eller trykkes på. Audi benytter til ratbetjening af deres Tiptronic derimod såkaldte skiftepedaler, som er vippeknapper monteret bag rattet som man trækker i. På højre knap skifter man op og på venstre ned. Denne variant benyttes delvist også af Porsche.

Hvor mange gear har en CVT gearkasse?

Xtronic CVT er en elektronisk styret kontinuerlig variabel gearkasse, der sidder på mange modeller fra Nissan og på nogle fra Renault og Infiniti. Den er blevet produceret siden midten af 2000'erne. Moderne modeller har en tilstand for manuelt gearskifte med 6 virtuelle gear.

Hvordan bremser man med motoren?

Ved motorbremsning skifter man typisk ned i gear for at opnå en kraftigere bremsning. Dette skyldes at motorens omdrejningstal stiger, hvorved friktionen øges. På benzinmotorer lukker man endvidere motorens gasspjæld, hvorved man øger motorens pumpearbejde. Disse dele er tab, som man ikke kan genvinde.