:

Hvad koster en OL guldmedalje værd?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad koster en OL guldmedalje værd?
  2. Hvad tjener en OL guldvinder?
  3. Hvorfor bider man i guldmedaljen?
  4. Er der præmiepenge i OL?
  5. Hvor meget vejer en OL guldmedalje?
  6. Hvor mange medaljer bliver der uddelt til OL?
  7. Hvad er en guldmedalje lavet af?
  8. Hvor mange penge giver en OL medalje?
  9. Hvad er OL guldmedalje lavet af?

Hvad koster en OL guldmedalje værd?

Efter Første Verdenskrig sadlede OL-landene om til i stedet at bruge sølvmedaljer med guldbelægning. Var traditionen fortsat, ville en guldmedalje ellers i dag være cirka 34.000 dollar, svarende til 215.000 kroner, værd.

Hvad tjener en OL guldvinder?

Ved OL i år får en guldvinder fra USA 236.000 kroner, en sølvvinder får 142.000 kroner, og en bronzevinder modtager 95.000 kroner. I Storbritannien er pengebonussen afskaffet. En guldatlet bliver derimod æret med en plads på et af landets frimærker.

Hvorfor bider man i guldmedaljen?

Medaljebidningen stammer fra dengang, hvor man tjekkede en guldmønts ægthed ved at bide i den. Hvis det efterlod et mærke, var det et tegn på, at det virkelig var en guldmønt. Der er dog ikke meget guld at hente i guldmedaljerne ved OL i London.

Er der præmiepenge i OL?

Den amerikanske olympiske komite belønner alle sine medaljevindere med en fornuftigt sjat præmiepenge: Guld giver 37.500 dollars (cirka 235.000 danske kroner), sølv udløser 22.500 dollars (cirka 140.000 kroner) og bronze giver 15.000 dollars (cirka 94.000 kroner).

Hvor meget vejer en OL guldmedalje?

Ifølge det amerikanske magasin Forbes vejer alle medaljerne i Rio 500 gram. Men kun seks gram i guldmedaljen er reelt guld. Det er minimumskravet fra den internationale olympiske komité, IOC. De resterende 494 gram er af sterlingsølv.

Hvor mange medaljer bliver der uddelt til OL?

Hvis man ser på medaljeslugere ved vinter-OL, toppes listen af Norge med 280 medaljer, deraf 98 af guld.

Hvad er en guldmedalje lavet af?

Kun 6 gram af medaljen er lavet af guld, resten er lavet af 99,9 pct. rent sølv. En OL-guldmedalje er i virkeligheden en forgyldt sølvmedalje. Sidste gang, at guldmedaljerne var lavet af rent guld, var ved OL i Stockholm i 1912.

Hvor mange penge giver en OL medalje?

En guldmedalje ved OL udløser en bonus på 100.000 kr., hvis du er ene atlet, fremgår det af TV2s oversigt over præmiebonusser.

Hvad er OL guldmedalje lavet af?

Det amerikanske magasin Forbes fortæller, at alle medaljerne i Rio vejer 500 gram, hvoraf det kun er de 6 gram, der rent faktisk er guld. De resterende 494 gram er sterlingsølv, hvilket selvsagt forringer værdien en hel del. Men hvad er guldmedaljen så egentlig værd?