:

Kan man stadig bruge 1000 kr sedler?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man stadig bruge 1000 kr sedler?
 2. Hvad regnes i Danmark som lovmæssige betalingsmidler?
 3. Kan erindringsmønter bruges?
 4. Kan man betale med euro i Danmark 2021?
 5. Er 1000 kr udgået?
 6. Kan man hæve 1000-kronesedler i hæveautomat?
 7. Er det ulovligt ikke at tage imod kontanter?
 8. Hvor mange kontanter må man indsætte i banken 2021?
 9. Kan man bruge jubilæumsmønter?
 10. Kan man betale med euro i Netto?
 11. Hvor kan man handle med euro?
 12. Hvorfor kan man ikke hæve 1000 kr sedler?
 13. Hvor mange penge må man tage imod kontant?

Kan man stadig bruge 1000 kr sedler?

Alle sedler udstedt efter 1945 er stadig gyldige som betalingsmiddel og kan ombyttes til nye sedler. Alle mønter udstedt efter 1875 i værdien 50-øre og højere er stadig gyldige som betalingsmiddel og kan ombyttes til nye mønter. Det er op til butikkerne, om de vil tage imod ældre mønter og sedler.

Hvad regnes i Danmark som lovmæssige betalingsmidler?

Regler og råd vedrørende kontanter Danske pengesedler og mønter er ”lovlige betalingsmidler”, også kaldet gangbar mønt, det vil sige, at en kunde som udgangspunkt altid har ret til at betale med disse.

Kan erindringsmønter bruges?

Alle tema- og erindringsmønter, uanset om den pålydende værdi fra- viger den værdi, der sædvanligvis anvendes på mønter, er lovligt beta- lingsmiddel og kan således anvendes til betaling, medmindre andet på forhånd er aftalt med kreditor. Dette gælder også, hvis mønterne er præget i ædelmetal.

Kan man betale med euro i Danmark 2021?

De fleste danske butikker tager i dag imod euro. Så har du euro med hjem fra ferien, er der ikke nogen grund til at veksle dem tilbage til kroner. Brugsen, Magasin, Hennes & Maurits, DSB, ja selv den lille gadehandlende tager dine euro.

Er 1000 kr udgået?

Det skal være slut med sedlen, der prydes af Solvognen og Storebæltsbroen. I løbet af de næste par måneder er det nemlig ikke længere muligt at hæve 1000-kronesedler i Jyske Bank. Man er ved at ændre bankens pengeautomater, så de ikke kan udbetale sedlen.

Kan man hæve 1000-kronesedler i hæveautomat?

Fra marts er det nemlig slut med at hæve 1000-kronesedler fra Skjern Banks hæveautomater, og fra april er det også slut med at få udbetalt Danmarks største pengeseddel ved skranken, oplyser banken.

Er det ulovligt ikke at tage imod kontanter?

Loven fastlægger nye regler for, hvornår en butik eller en anden betalingsmodtager er forpligtet til at modtage kontanter. Som hovedregel er butikker eller andre betalingsmodtagere forpligtet til at modtage kontanter i tidsrummet fra kl. 06.00 til kl. 22.00.

Hvor mange kontanter må man indsætte i banken 2021?

Fra den 1. juli 2021 nedsættes det beløb man maksimalt modtage i kontanter fra 49.999 til 19.999 kr. Samtidigt gælder 8.000 kroners grænsen stadigt. Det er en del af de ændrede regler i hvidvaskloven, der fra den dag angiver at det er ulovligt at modtage 20.000 kr.

Kan man bruge jubilæumsmønter?

I anledning af dronning Margrethes 80-års fødselsdag udsender Nationalbanken den 16. april 2020 en erindringsmønt. Var det noget med en 500-kronemønt i sølv?

Kan man betale med euro i Netto?

- I forvejen kan man faktisk betale i både svenske og norske kroner, D-mark og amerikanske dollar i alle vores butikker, så selvfølgelig kan man også betale i euro, når den kommer, siger informationschef Poul Guldborg i Dansk Supermarked, der har knap 400 butikker med navne som A-Z, Bilka, Føtex og Netto.

Hvor kan man handle med euro?

Du kan bruge euroen i 19 lande: Belgien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Tyskland og Østrig.

Hvorfor kan man ikke hæve 1000 kr sedler?

I løbet af de næste par måneder er det nemlig ikke længere muligt at hæve 1000-kronesedler i Jyske Bank. Man er ved at ændre bankens pengeautomater, så de ikke kan udbetale sedlen. Dette er et forsøg på at gøre op med økonomisk kriminalitet og primært hvidvask.

Hvor mange penge må man tage imod kontant?

Fra den 1. juli 2021 nedsættes det beløb man maksimalt modtage i kontanter fra 49.999 til 19.999 kr. Samtidigt gælder 8.000 kroners grænsen stadigt. Det er en del af de ændrede regler i hvidvaskloven, der fra den dag angiver at det er ulovligt at modtage 20.000 kr.