:

Hvor gammel er mine dæk?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor gammel er mine dæk?
 2. Hvor gammel må et vinterdæk være?
 3. Hvad koster det at få opbevaret dæk?
 4. Hvor gamle må dæk være når man køber dem?
 5. Hvor slidte må vinterdæk være?
 6. Hvor gamle dæk må man sælge?
 7. Hvor gammel dæk må man køre med i Tyskland?
 8. Hvor længe har man vinterdæk på?
 9. Hvad koster et dækhotel?
 10. Kan man opbevare dæk udenfor?
 11. Hvor gamle må dæk være i Sverige?
 12. Hvornår er vinterdæk slidt?
 13. Hvor lang tid holder vinterdæk?
 14. Hvornår skifter man til sommerdæk i Tyskland?

Hvor gammel er mine dæk?

På ydersiden af dækket er angivet, hvornår dækket er produceret med det såkaldte DOT-mærke. Mærket består af 4 cifre, hvor de 2 første angiver ugenummer og de to sidste årstal. Eksempel: 5008 betyder, at dækket er fremstillet i uge .

Hvor gammel må et vinterdæk være?

En tommelfingerregel siger, at et vinterdæk max. kan holde i fem sæsoner, når det er i brug. Hvis det ikke har været i brug så længe, siger en anden generel tommelfingerregel, at det højst må være 10 år gammelt. Alle disse tommelfingerregler er dog ikke lovkrav.

Hvad koster det at få opbevaret dæk?

Dækopbevaring. 4 dæk / komplette hjul pr. sæson (sommer eller vinter)

Jylland/Fyn369,-
Sjælland425,-

Hvor gamle må dæk være når man køber dem?

Dæk, der har været i brug, anbefales at udskiftes efter 6-8 år, også selvom det stadig opfylder kravene til dækmønster. Som vi skrev i afsnittet ”Hvor gamle må dæk være”, kan dæk, der ikke har været i brug og har været korrekt opbevaret, godt holde sig længere end 6-8 år. Er dækket et vinterdæk er det anderledes.

Hvor slidte må vinterdæk være?

Loven siger, at et dæk skal have minimum 1,6 mm. dækmønster. Dæk har i dag typisk en indikator indbygget i dækket der viser, hvornår dækket er slidt ned til 1,6 mm. Med andre ord: kommer dækmønstret ned til indikatoren, skal vinterdækket skiftes.

Hvor gamle dæk må man sælge?

Der findes ingen regler for, hvor gamle dæk må være, når de sælges til en kunde.

Hvor gammel dæk må man køre med i Tyskland?

Der er dog ikke en generel aldersgrænse for hvor gamle dæk du køre med i Tyskland, dog er der en undtagelse. Dæk på traileren som er tempo 100 godkendt IKKE være mere end fem år gamle.

Hvor længe har man vinterdæk på?

En god tommelfingerregel for, hvornår du skal skifte til vinterdæk er, at montere vinterdæk på bilen omkring efterårsferien. Vinterdækkene skal af igen omkring påske, alt efter hvornår påsken falder det år. Der er ikke krav om vinterdæk i Danmark, men mange lande omkring os har regler for brug af vinterdæk.

Hvad koster et dækhotel?

OBS! Hvis du allerede har hjul i vores dækhotel, og blot ønsker at forlænge opbevaringen i endnu en periode (8 mdr.), er prisen kun 299,- pr. sæt.

Kan man opbevare dæk udenfor?

Du opbevarer dæk bedst i et tørt, køligt og mørkt rum, da dæks aldring derved bremses mest muligt. Det er altså en dårlig idé at opbevare dækkene i et haveskur eller på et loft, hvor der kan blive rigtig varmt om sommeren.

Hvor gamle må dæk være i Sverige?

I Sverige er det tilladt at bruge pigdæk i perioden 1. oktober til 15. april. Hvis bilen har pigdæk, skal også en eventuel trailer, der er koblet til bilen, have pigdæk.

Hvornår er vinterdæk slidt?

Dæk har i dag en slidindikator der viser, hvornår dækket er slidt ned til lovens minimumskrav på 1,6 mm. Kommer dækmønsteret ned til mærket, skal dækkene skiftes. De fleste nyere vinterdæk har nu også en ekstra slidindikator ved 3-4 mm. FDM anbefaler, at du allerede skifter dækket, når det nærmer sig 3 mm.

Hvor lang tid holder vinterdæk?

Hvor længe dine vinterdæk holder afhænger af, hvor meget du kører, hvordan du kører og kvaliteten på de dæk du har købt. Har du købt meget brede vinterdæk, vil holdbarheden være dårligere. Har du en almindelig størrelse vinterdæk af god kvalitet, kan de holde op til 6 år før de bør udskiftes.

Hvornår skifter man til sommerdæk i Tyskland?

Så i princippet kan du køre med sommerdæk hele året rundt i Tyskland, så længe der ikke er vinterføre. Men i praksis betyder det, at det vil være en god tommelfingerregel at skifte fra sommerdæk til vinterdæk senest i slutningen af oktober. Omkring marts måned kan du så skifte tilbage igen.