:

Hvordan undgår man slagtilfælde?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan undgår man slagtilfælde?
 2. Hvad er et Lakunært infarkt?
 3. Hvordan undgår man at få en blodprop i hjernen?
 4. Hvilke fødevarer skal man undgå hvis man vil undgå blodpropper?
 5. Hvordan føles en forbipasserende blodprop?
 6. Hvad er Lakunær?
 7. Hvad er en klinisk apopleksi?
 8. Hvilken funktion har frontallapperne?
 9. Hvorfor får man blodprop i hjernen?
 10. Hvad er en åreforsnævring?

Hvordan undgår man slagtilfælde?

For at nedsætte din risiko for blodprop og blødning i hjernen, bør du leve sundt: spise fedt- og saltfattigt, drikke en begrænset mængde alkohol, undgå overvægt og dyrke motion.

Hvad er et Lakunært infarkt?

Lakunære infarkter er små infarkter, som i det akutte stadium er < 20 mm i diameter og i det kroniske stadi- um < 15 mm. Ved CT- eller MR-scanning ses lakunære infarkter som små huller i hjernevævet.

Hvordan undgår man at få en blodprop i hjernen?

Hvordan kan du undgå hjerneblødning og blodprop i hjernen?

 1. Få målt dit blodtryk jævnligt.
 2. Kende dit kolesteroltal og blodsukker.
 3. Undgå at blive overvægtig.
 4. Lade være med at ryge.
 5. Sørge for, at få den daglige motion.

Hvilke fødevarer skal man undgå hvis man vil undgå blodpropper?

Blodet skal stadigt kunne størkne, men ikke så meget at det giver nye blodpropper. Hvis man indtager fødevarer med et stort indhold af K-vitamin, skal doseringen af Marevan øges. Det er ikke sådan, at man ikke må spise broccoli og kål, men det skal være i moderate mængder.

Hvordan føles en forbipasserende blodprop?

Der opstår først smerter, så bliver benet eller armen kold og bleg. Senere bliver den blålig, der kan komme føleforstyrrelser, og der kan være nedsat kraft af armen eller benet. Hvis man har haft åreforkalkning, før blodproppen kom, og derfor har udviklet nye små blodårer, behøver symptomerne ikke være så voldsomme.

Hvad er Lakunær?

Lakunær, (lat. lacunaris), som har med hulrum el. revner at gøre.

Hvad er en klinisk apopleksi?

En apopleksi (slagtilfælde eller stroke) er en blodprop eller blødning i hjernen. En apopleksi giver pludselig indsættende tab af sprog-, ansigt-, syns- eller kropsfunktioner på grund af forstyrrelser i hjernens blodcirkulation. Det er typisk for apopleksi, at symptomerne kommer meget hurtigt.

Hvilken funktion har frontallapperne?

Frontallappen. Forreste del af storhjernen (frontallappen, pandelappen) er vigtig for at styre tankevirksomhed, intellektuelle funktioner og følelser. En svulst eller skade her kan give personlighedsændringer, enten i form af svækket dømmekraft, nedsat selvkritik, eller ligegyldighed og svigtende motivation.

Hvorfor får man blodprop i hjernen?

Årsager til hjerneblødning brist på et blodkar. Subaraknoidal blødning: Bristning af et blodkar mellem hjernehinderne, som typisk skyldes brist af en udposning på en pulsåre (aneurisme). Blødninger som følge af ulykkestilfælde, fx kraniebrud.

Hvad er en åreforsnævring?

Åreforsnævring er en sygdom, der rammer mange danskere og involverer fedtaflejringer og forkalkninger (plaque) i de små pulsårer. Når sygdommen rammer de pulsårer (kranspulsårer), som forsyner hjertemusklen med blod, taler man om åreforsnævringer i hjertet.