:

Hvad er et to strengs anlæg?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er et to strengs anlæg?
 2. Hvad skal radiatorerne stå på om vinteren?
 3. Hvorfor er der 2 termostater på radiator?
 4. Hvad skal radiatoren stå på om sommeren?
 5. Hvad er forskel på 1 og 2 Strengsanlæg?
 6. Hvad kendetegner et 2 strengs varmeanlæg med vendt retur?
 7. Hvad stiller man radiatoren på?
 8. Hvornår tænder man for varmen lejlighed?
 9. Hvor sidder føleren på en termostat?
 10. Hvad betyder 2 på radiator?
 11. Hvad svare 3 på min radiator til?
 12. Hvorfor er radiatoren kun varm i toppen?
 13. Hvordan finder man ud af om et anlæg er 1 eller 2 strengs hvis rørene er skjult?
 14. Hvad er en varmekurve?
 15. Hvad gør en blandesløjfe?
 16. Hvilke radiatorer er i denne Guide?
 17. Hvad er en standard Radiator?
 18. Hvad er fordelene ved tostrengede radiatoranlæg?
 19. Hvad er radiatorventilen?

Hvad er et to strengs anlæg?

2-strengs radiatoranlæg Der er ét rør der føre det varme fjernvarmevand ind i radiatoren, og ét rør der fører fjernvarmevandet tilbage til fjernvarmeanlægget. Med et 2-strenget radiatoranlæg er det lettere at afkøle fjernvarmevandet nok og få en god returtemperatur.

Hvad skal radiatorerne stå på om vinteren?

Den ideelle temperatur er 21 grader Termostaten bør dog ikke stå på mere end 3½. Er du nødt til at skrue termostaten længere op for at opnå en stabil rumtemperatur, kan det være tegn på, at fremløbstemperaturen på dit varmeanlæg er for lav. Kontakt eventuelt din VVS'er, hvis du er i tvivl.

Hvorfor er der 2 termostater på radiator?

Med denne type ventil får man en ensartet rumtemperatur, uden at skulle gå og justere konstant. At have begge ventiler på samme tid, er faktisk ret godt hvis man altså kan finde ud af at indstille dem rigtigt.

Hvad skal radiatoren stå på om sommeren?

Du bør altid have din radiator indstillet på 2 eller 3. På den måde sørger radiatoren for en stabil varme i rummet og bruger ikke unødig energi på at holde temperaturen. Hvis du vil sænke temperaturen om natten, så undgå at lukke helt for varmen – alternativt kan du købe en termostat med indbygget temperatursænkning.

Hvad er forskel på 1 og 2 Strengsanlæg?

Hvis man skal finde ud af, om der er tale om et et-strengsanlæg i et enfamiliehus, hvor man ikke kan se rørene, lukker man for alle radiatorerne. Hvis hovedreturen bliver kold, er det et to-strengsanlæg. Hvis den ikke bliver kold, er der normalt tale om et et-strengsanlæg (man kan normalt se det på ventilerne).

Hvad kendetegner et 2 strengs varmeanlæg med vendt retur?

Sådan fungerer det: På et to-strengs radiatoranlæg løber det varme fremløbsvand og det afkølede retur vand i hver sit rør. Det betyder, at fremløbstemperaturen til alle radiatorer vil være den samme, da det ikke blandes med det afkølede returvand.

Hvad stiller man radiatoren på?

Du bør for eksempel ikke tørre dit tøj på radiatoren. Men det er faktisk bedre at sætte dem på tre eller måske fire, nu hvor det er så koldt udenfor, siger Jimmi Eiberg Jensen, projektleder i forsyningsselskabet HOFOR. Ved at lave sågar helt små justeringer kan der hurtigt være meget at spare.

Hvornår tænder man for varmen lejlighed?

Du skal gøre det modsatte af sommerluk – altså åbne for sommerventilen og tænde for din cirkulationspumpe. Der findes ingen facitliste for, hvornår du skal tænde for varmen igen. Men en huskeregel er, at gøre det i god tid, så du undgår at bruge for meget energi på at varme huset op igen.

Hvor sidder føleren på en termostat?

Termostaten sidder normalt i forbindelse med termostatknappen - der sidder direkte monteret på termostaten. Dette kan være inde i skabet eller på kontrolpanelet. Termostatknappen trækkes af og møtrikken om termostatakslen løsnes. Det kan være nødvendigt også at fjerne termostathuset eller kontrolpanelet/toppladen.

Hvad betyder 2 på radiator?

Den rigtige temperatur Når termostaten står på tre, vil du få cirka 21 grader og på fire cirka 23 grader. hvis du gerne vil have et køligt soveværelse, kan du blot vælge at sætte radiatoren på en lavere varme end de øvrige rum. Ex 1-2, hvilket, der svarer til 17-20 grader.

Hvad svare 3 på min radiator til?

Når termostaten står på tre, vil du få cirka 21 grader og på fire cirka 23 grader. hvis du gerne vil have et køligt soveværelse, kan du blot vælge at sætte radiatoren på en lavere varme end de øvrige rum. Ex 1-2, hvilket, der svarer til 17-20 grader. Du skal ikke slukke radiatoren helt.

Hvorfor er radiatoren kun varm i toppen?

Luftlommer i rør og radiatorer forhindrer vandet i at passere, og det kan betyde at dine radiatorer kun varmer delvist eller slet ikke varmer. Det er derfor altid vigtigt at udlufte dit centralvarmeanlæg og dine radiatorer, når du har fyldt vand på anlægget.

Hvordan finder man ud af om et anlæg er 1 eller 2 strengs hvis rørene er skjult?

Er der ét varmerør mellem gulv og loft, og går både frem- og returløb fra radiatoren på det samme rør, er det et et-strengs radiatoranlæg. Er der to varmerør mellem gulv og loft, og går frem- og returløb fra radiatoren på hver sit rør, er det et to-strengs radiatoranlæg.

Hvad er en varmekurve?

Forholdet mellem udetemperatur og fremløbstemperatur. Varmekurven er som oftest forindstillet på dit varmeanlæg, men en finjustering kan være nødvendig, hvis du oplever, at du ikke kan holde varmen i vinterhalvåret, eller at det måske er alt for varmt om foråret/sommeren.

Hvad gør en blandesløjfe?

Kort sagt er det grundlæggende princip bag en blandesløjfe at blande det primære vand med returvandet i et passende forhold for at opnå den ønskede fremløbstemperatur. Helt grundlæggende består en blandesløjfe af en primærside og en sekundærside.

Hvilke radiatorer er i denne Guide?

 • Radiatorer i denne guide 1 Radiator Type 22/PK2 (Vi anbefaler) 2 Radiator Type 33/PK3 3 Brenner Type 22 radiator (Dobbelt pl. m/konvektor) Højde 300 mm 4 Vertikal radiator – Purmo VR 20 5 Purmo CV22- 200 mm More ...

Hvad er en standard Radiator?

 • Radiator typer 1 Standard radiator. Dette er den mest almindeligt forekommende radiator velkendt i de fleste hjem. Standardradiatoren har... 2 Kompakt radiatorer (Panelradiatorer). En kompakt radiator (panelradiatoren) er fordelagtig, fordi den ikke fylder nær så... 3 Plan radiator. Nu kan det jo godt være, at du ikke finder traditionelle radiatorers rillede front det mest... More ...

Hvad er fordelene ved tostrengede radiatoranlæg?

 • Fordele ved to-strengede radiatoranlæg: 1 Fremløbstemperaturen til alle radiatorer vil være den samme 2 Let at indregulere og balancere, så alle radiatorer får tilstrækkelig varme 3 Radiatorer kan forindstilles, så afkølingen bliver rigtig god (Lavere varmeudgift) 4 Kan uden problemer anvendes til kombination med gulvvarme, da der ikke vil være problemer med flowet pga. modstand More ...

Hvad er radiatorventilen?

 • Radiatorventilen er den komponent i radiatoranlægget, som åbner eller lukker, alt efter om der skal mere eller mindre varme til den enkelte radiator. Ældre radiatorventiler åbnes og lukkes manuelt, og på grund af dette, er de ofte årsag til et øget varmeforbrug.