:

Hvad betyder tallene på en kantpæl?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad betyder tallene på en kantpæl?
 2. Er der minimumsgrænse på motorvej?
 3. Er motorvej farligt?
 4. Hvor meget må man kører på motorvejen?
 5. Hvad hedder pælene i vejkanten?
 6. Hvor langt er der mellem de hvide pæle?
 7. Hvor meget skal man mindst køre på motorvejen?
 8. Hvilken regler gælder ved indkørslen på motorvejen?
 9. Hvor hurtigt må man accelerere?
 10. Hvordan skal man køre på motorvej?
 11. Hvad er det langsomste man må køre på motorvejen?
 12. Hvor må man køre 130 km i timen?
 13. Hvad er vejens udstyr?
 14. Hvad hedder reflekserne i vejkanten?
 15. Hvad koster en kantpæl?

Hvad betyder tallene på en kantpæl?

Vidste du, at du kan bruge tallene på kantpælene langs vejene som koordinater, der fortæller nøjagtigt, hvor du befinder dig? Det kan være nyttigt, hvis du for eksempel er ude for et uheld, eller din bil går i stå på motorvejen.

Er der minimumsgrænse på motorvej?

Nej, der findes ikke en fast minimumsgrænse, hverken på motorvej eller på andre veje. Der findes en regel i færdselslovens § 41 stk.. 3, hvorefter kørende ikke må forhindre andres normale kørsel ved uden rimelig anledning at køre med overdreven lav hastighed, eller pludselig standse.

Er motorvej farligt?

Motorvejene er de sikreste veje, men også her sker der mange ulykker. Som på alle veje skyldes langt de fleste fejl af bilisterne. Her er 10 fejl alle bilister bør undgå at lave på motorvejen.

Hvor meget må man kører på motorvejen?

motorveje må hastigheden ikke overstige 130 km i timen. På motortrafikveje hastigheden ikke overstige 80 km i timen.

Hvad hedder pælene i vejkanten?

Kantpæle kaldes også ”præster”, fordi de står og viser vejen... Kantpæle anvendes på motorveje, hovedlandeveje og andre veje med nummererede ruter. De står normalt parvist med 100 meters afstand på hver side af vejen. De hvide kantpæle er en hjælp til bilisterne, så de kan se vejens forløb i mørke.

Hvor langt er der mellem de hvide pæle?

Afstand mellem pælene er normalt 100 m – dog mindre i vejsving og andre steder med behov for kraftig markering. Motorkøretøjer og store knallerter skal passere en kantpæl på kantpælens laveste side.

Hvor meget skal man mindst køre på motorvejen?

§ 44. Færdsel på motorvej samt på tilkørsels- og frakørselsvej til en sådan vej må kun ske med motorkøretøjer, som på vandret vej kan og må fremføres med en hastighed af mindst 40 km/t.

Hvilken regler gælder ved indkørslen på motorvejen?

Tilkørsel på motorvej Dvs. det er begges ansvar at tilpasse hastigheden på en sådan måde, at sammenfletningen mellem tilkørselsbanen og motorvejens inderste vognbane ikke medfører fare og unødig ulempe.

Hvor hurtigt må man accelerere?

hvis man er i et parkeringsområde, hvor den maksimale hastighed er 50 km/t, må manaccelererehurtigt bilen kan yde, indtil de tilladte 50 km/t er nået? Selvom det måske kan lyde voldsomt, så gør føreren af bilen vel ikke noget ulovligt, så længe han holder sig under hastighedsgrænsen..

Hvordan skal man køre på motorvej?

Placering på motorvejen Du skal altid trække til højre, når det er muligt. Det letter trafikken og er det sikreste for dig. Hvis motorvejen er udstyret med 3 eller flere vognbaner, må tunge køretøjer kun benytte de to vognbaner længst til højre.

Hvad er det langsomste man må køre på motorvejen?

Minimumshastighed på motorvej Kun ved kødannelse generer du ikke dine medtrafikanter, hvis du kører langsomt. Desuden er der lovkrav om, at færdsel på motorvej “kun [] ske med motorkøretøjer, som på vandret vej kan og fremføres med en hastighed af mindst 50 km/t.” (FL, §44).

Hvor må man køre 130 km i timen?

På disse motorvejsstrækninger bliver hastighedsgrænsen hævet fra 110 til 130 km/t som følge af den politiske aftale: Hirtshalsmotorvejen ved Hjørring Nord (er sat i drift) Djurslandmotorvejen fra Lisbjerg til Løgten (er sat i drift) E45 Trekantområdet, Skærup – Kolding og Fredericia – Vejle.

Hvad er vejens udstyr?

Vejens udstyr eller standard: Kørebanens bredde, kørebanebelægningens art og tilstand, køre-banestriber, vejbump, fortov, cykelsti, fodgængerfelt og vejbelysning.

Hvad hedder reflekserne i vejkanten?

Pælene har orange refleks i højre og hvid refleks i venstre vejside. Afstanden mellem pælene er 100 m. I vejsving og andre steder, hvor der er behov for kraftig markering, er afstanden dog mindre. Motorkøretøjer og registreringspligtige knallerter skal passere pælene på den side, toppen hælder ned imod.

Hvad koster en kantpæl?

Relevant tilbehør

ProduktPris pr. stk.:Lagerstatus
Fundament-Sokkel F/kantpæl 6-72DKK 97,00 121,25 (inkl. moms)2 dages levering