:

Kan man betale med en 500 kr mønt?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man betale med en 500 kr mønt?
 2. Hvilke 2 øre er noget værd?
 3. Hvor kan jeg få vurderet min møntsamling?
 4. Kan man betale med erindringsmønter?
 5. Kan man betale med en ødelagt pengeseddel?
 6. Er gamle 2 øre noget værd?
 7. Hvad koster en guld mønt?
 8. Hvor mange mønter er fra?
 9. Om mønten er penge værd?
 10. Hvor mange mønter er produceret i oplaget?

Kan man betale med en 500 kr mønt?

Mønten kan købes i Den Kgl. Mønts webshop fra den 16. april 2020 - og ja, det er et lovligt betalingsmiddel, som kan indløses i Nationalbanken til pålydende værdi.

Hvilke 2 øre er noget værd?

Jo mindre oplaget var det år, jo mere er den værd, forklarer han til DBA Guide. Særligt to år er vigtige at huske, når man taler gamle mønter. - En-øre fra 18 bonger ud. Hvis det er en god kvalitet, har jeg set eksempler på, at de er solgt for 5.000-10.000 kr.

Hvor kan jeg få vurderet min møntsamling?

Har du forespørgsler vedr. vurdering af mønter eller andre generelle spørgsmål, skal du endelig heller ikke tøve med at ringe til os på telefon 66 12 72 73 eller 20 99 95 20, ligesom du også kan rette henvendelse over e-mail til [email protected]

Kan man betale med erindringsmønter?

Alle tema- og erindringsmønter, uanset om den pålydende værdi fra- viger den værdi, der sædvanligvis anvendes på mønter, er lovligt beta- lingsmiddel og kan således anvendes til betaling, medmindre andet på forhånd er aftalt med kreditor. Dette gælder også, hvis mønterne er præget i ædelmetal.

Kan man betale med en ødelagt pengeseddel?

Efter anmodning fra et pengeinstitut kan Nationalbanken ombytte farvede eller beskadigede sedler. Borgere og virksomheder, som er kommet i besiddelse af farvede eller beskadigede sedler, skal derfor henvende sig i det pengeinstitut, hvor de er kontohaver.

Er gamle 2 øre noget værd?

Jo mindre oplaget var det år, jo mere er den værd, forklarer han til DBA Guide. Særligt to år er vigtige at huske, når man taler gamle mønter. - En-øre fra 18 bonger ud. Hvis det er en god kvalitet, har jeg set eksempler på, at de er solgt for 5.000-10.000 kr.

Hvad koster en guld mønt?

De mest almindelige danske guldmønter er gamle danske 10 kroner og gamle danske 20 kroner fra 18. Disse mønter er påført en værdi, som ikke længere er gældende. Guldprisen for en gammel dansk 10 krone er således cirka 1.400 – 1.500 kr., og for en 20 krone cirka 2.800 – 3.000 kr.

Hvor mange mønter er fra?

 • - Årstallet, som mønten er fra, er altafgørende og det samme med møntens tilstand. Man kan gå ind og slå mønterne op på nettet, hvor man bliver oplyst om, hvor mange mønter der er produceret i oplaget. Jo mindre oplaget var det år, jo mere er den værd. Særligt to år er vigtige at huske, når man taler gamle mønter.

Om mønten er penge værd?

 • Ifølge mønteksperten er der to ting, der afgør, om mønterne er penge værd eller ej. - Årstallet, som mønten er fra, er altafgørende og det samme med møntens tilstand. Man kan gå ind og slå mønterne op på nettet, hvor man bliver oplyst om, hvor mange mønter der er produceret i oplaget. Jo mindre oplaget var det år, jo mere er den værd.

Hvor mange mønter er produceret i oplaget?

 • Man kan gå ind og slå mønterne op på nettet, hvor man bliver oplyst om, hvor mange mønter der er produceret i oplaget. Jo mindre oplaget var det år, jo mere er den værd. Særligt to år er vigtige at huske, når man taler gamle mønter. - En-øre fra 18 bonger ud.