:

Hvordan beregner man sin løn ud som selvstændig?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan beregner man sin løn ud som selvstændig?
 2. Kan man ansætte sig selv?
 3. Hvordan giver man sig selv løn som selvstændig?
 4. Hvor meget kan man tjene som selvstændig?
 5. Hvad skal min timeløn være som selvstændig?
 6. Kan man være ansat i sit eget firma?
 7. Hvad kræver det at få en ansat?
 8. Hvordan udbetaler man løn til sig selv i enkeltmandsvirksomhed?
 9. Hvor meget kan man tjene som selvstændig uden at betale skat?

Hvordan beregner man sin løn ud som selvstændig?

Beregning af, hvad du skal tage i timen som selvstændig og freelancer

 1. Din timepris skal være din ønskede løn divideret med antal timer, du arbejder. Lad os tage et simpelt eksempel:
 2. Hvis du gerne vil tjene 40.000 om måneden før skat, svarer det til 480.000 kr. om året. ...
 3. 480.000 / 1.6 kr/timen.
2. jun. 2022

Kan man ansætte sig selv?

Du kan kun udbetale løn til dig selv, hvis din virksomhed har et overskud. Derfor er det vigtigt, at du løbende udarbejder et overblik over din virksomheds indtægter og udgifter. For på den måde kan du fra måned til måned beregne det forventede overskud.

Hvordan giver man sig selv løn som selvstændig?

Løn som selvstændig enkeltmandsvirksomhed Som ejer af en enkeltmandsvirksomhed, bliver du beskattet af dit overskud i virksomheden. Derfor kan du blot overføre den løn, du har brug for hver måned, fra virksomhedens bankkonto. Du betaler ikke skat af de penge du trækker ud til dig selv.

Hvor meget kan man tjene som selvstændig?

De selvstændiges gennemsnitlige indkomst steg noget mere end lønmodtagernes fra 20, sådan at en gennemsnitlig selvstændig tjente 50.000 kr. om måneden i 2019. En gennemsnitlige lønmodtager tjente kun 39.000 kr. Men det dækker over, at relativt mange selvstændige har helt lave indkomster.

Hvad skal min timeløn være som selvstændig?

Der gælder ikke nogen fast timepris for en freelancer. Men når du alligevel skal sætte en pris på dit arbejde, er et vejledende udgangspunkt for dit honorar 2,5 gange den gennemsnitlige timeløn, som gælder for en fastansat i en tilsvarende stilling.

Kan man være ansat i sit eget firma?

Ofte er det køberen af din arbejdskraft, der opfordrer til, at du opretter et firma frem for, at du bliver ansat. Du kan imidlertid ikke selv frit vælge, om du vil tage ansættelse som lønmodtager i et normalt ansættelsesforhold eller indgå aftale som en selvstændig erhvervsdrivende.

Hvad kræver det at få en ansat?

Hvis du overvejer at ansætte en medarbejder, er det vigtigt, at du kender de regler og aftaler, som gælder. Der er fx krav til ansættelseskontrakten og hvordan lønsedlen skal udformes. Derudover har medarbejderne rettigheder efter gældende love og overenskomster i forhold til sygdom og ferie mv.

Hvordan udbetaler man løn til sig selv i enkeltmandsvirksomhed?

Løn i en enkeltmandsvirksomhed I en enkeltmandsvirksomhed udbetaler du ikke løn til dig selv med lønseddel. I stedet betragtes hele årets overskud som din løn, og du kan hæve pengene når du ønsker i løbet af året. Den samlede skat, du skal betale er den samme, som hvis du var alm.

Hvor meget kan man tjene som selvstændig uden at betale skat?

Du skal momsregistrere dig, og altså registrere en virksomhed, når du i løbet af de kommende 12 kalendermåneder står til at omsætte for mere end 50.000 kroner. Det betyder, at hvis du fra maj til maj står til at tjene mere end 4.000 kroner om måneden skal du oprette en virksomhed og momsregistrere dig.