:

Hvilket dæktryk skal jeg vælge?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilket dæktryk skal jeg vælge?
 2. Hvad koster det at få sat nye dæk på fælge?
 3. Kan man køre med for højt dæktryk?
 4. Hvad koster det at afbalancere dæk?
 5. Hvad sker der hvis man kører med for lille dæktryk?
 6. Hvad koster dækmontering hos thansen?
 7. Kan man sætte vinterdæk på sommerfælge?
 8. Hvor meget luft i dækkene?
 9. Hvordan afbalancerer man dæk?
 10. Er afbalancering nødvendig?
 11. Hvor lavt dæktryk må man køre med?
 12. Kan man køre uden Ventilhætte?
 13. Hvad måles dæktryk i?
 14. Hvor store dæk holder længst?
 15. Hvad er den optimale dækstørrelse i sne?
 16. Har vi vænnet os til vinterdæk?

Hvilket dæktryk skal jeg vælge?

Du kan se, hvad det korrekte dæktryk er inde i bilen. På de fleste biler sidder der nemlig et mærke, der fortæller, hvad dæktrykket i din bil skal være. Du kan finde mærket enten i handskerummet, i dørkanterne eller i benzindækslet. Du kan også se det i bilens instruktionsbog.

Hvad koster det at få sat nye dæk på fælge?

Priser

Køretøj/hjulYdelserPris
1 x Montering af dæk på fælge.100,-
1 x Afbalancering50,-
1 x Montering på bilen75,-
Dækskifte 10" - 17"1 x Afmontering af dæk på fælge25,-

Kan man køre med for højt dæktryk?

Ved for højt dæktryk kører dækket kun på midten og har dermed ikke optimalt vejgreb. Dertil kommer, at der herved laves en dårlig slitage, hvilket igen betyder, at der er færre kilometer i dækket. Desuden hopper et dæk med for højt dæktryk hen over ujævnheder i vejen (på samme måde som en dårlig støddæmper).

Hvad koster det at afbalancere dæk?

Afbalancering af et enkelt hjul koster 80 kroner eksklusiv moms. Det er dog ofte at du skal have tjekket alle fire hjul, fordi man ikke ved hvor ubalancen kommer fra. Derfor kan opgaven godt løbe op i nogle hundrede kroner, men heldigvis er det ikke en opgave, der tager særlig lang tid.

Hvad sker der hvis man kører med for lille dæktryk?

Kører du med for lavt dæktryk, så risikerer du at miste kontrollen over bilen ved hårde opbremsninger, og der er også risiko for skader på dækket. Samtidig påvirkes dækkets levetid, hvis du kører med forkert dæktryk.

Hvad koster dækmontering hos thansen?

Pris for skift af dæk fra kr. 99,95 pr. stk. Vi opbevarer ikke bolte/møtrikker.

Kan man sætte vinterdæk på sommerfælge?

Hvis du er typen, der gerne vil have smarte brede fælge på din bil om sommeren, kan det ikke lade sig gøre. Du må ikke køre med bredere vinterdæk end foreskrevet i bilens servicemanual, da det vil gå ud over sikkerheden. For hver gang du skifter dæk på fælgene, risikerer du, at fælgene bliver ridset.

Hvor meget luft i dækkene?

De fleste biler/dæk kører med et dæktryk på 2,5 - 3 bar, har du lavprofildæk kan det være over 3 bar. For at være sikker spørg læs, som allerede nævnt, din instruktionsbog og/eller spørg dit dækcenter. Vil du være på den sikre side, så fyld lidt ekstra tryk på.

Hvordan afbalancerer man dæk?

Montøren placerer hjul og dæk samlet i maskinen og roterer det ved en hastighed på 6-25 km/t til 88-96 km/t. Mens det roterer, fanger maskinens sensorer alle ubalancer i dækket. Når analysen er gennemført, udregner computeren, hvor meget vægt der skal til for at afbalancere dækket, og hvor vægten skal lægges på.

Er afbalancering nødvendig?

Der er penge at spare ved at køre på korrekt afbalancerede dæk. Med korrekt afbalancering af dæk får din bil ikke blot væsentlig bedre køreegenskaber og vejgreb, men du sparer også penge, fordi dæk, ophæng og styretøj slides mindre. Og oveni får du en bedre brændstofsøkonomi.

Hvor lavt dæktryk må man køre med?

Kører du med et lavprofildæk sat på bilen, skal dækket have hævet trykket. De fleste biler/dæk kører med et dæktryk på 2,5 - 3 bar, har du lavprofildæk kan det være over 3 bar.

Kan man køre uden Ventilhætte?

Hvis man kører uden ventilhætte, vil der sætte sig skidt fra vejen i ventilen, som derved kan blive utæt, når der næste gang tjekkes lufttryk i dækket. Udover dårlig vejkontakt og brændstoføkonomi vil forkert dæktryk også forårsage unormalt slid på dækket og forkorte dækkenes levetid.

Hvad måles dæktryk i?

Sidstnævnte er omkring 1 bar, hvilket resulterer i et absolut dæktryk på 3,5 bar. Men manometre på tankstationer viser altid det relative lufttryk. Hvis du har brug for 2,5 bar, er dette også det rigtige tryk til måling og opfyldning. Kontrollér trykket når dækket er koldt, for eksempel efter omkring 10 km i bytrafik.

Hvor store dæk holder længst?

 • Her er det de små dæk, der slides hurtigst, mens de store dæk holder længst. Med hensyn til rullemodstanden, og dermed brændstofforbruget, var den optimale størrelse 16 tommer, mens de øvrige dækstørrelser krævede lidt ekstra energi for at rulle rundt.

Hvad er den optimale dækstørrelse i sne?

 • Med hensyn til rullemodstanden, og dermed brændstofforbruget, var den optimale størrelse 16 tommer, mens de øvrige dækstørrelser krævede lidt ekstra energi for at rulle rundt. Konklusionen: I sne er de mindre og smalle dæk bedre egnede end de store og brede dæk.

Har vi vænnet os til vinterdæk?

 • Vi har gennem flere år vænnet os til, at nye biler bliver leveret med stadig større dæk – små biler med for eksempel 16 tommer og lidt større med helt op til 18- eller 19-tommer dæk. Men hvad så, når der skal vinterdæk på? Skal jeg købe i samme størrelse, eller skal jeg gå lidt ned?