:

Kan helvedesild helbredes?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan helvedesild helbredes?
 2. Hvad kan man gøre for at lindre helvedesild?
 3. Hvordan kommer man af med helvedesild?
 4. Hvad er godt mod helvedesild?
 5. Kan man blive træt af helvedesild?
 6. Kan man få helvedesild af stress?
 7. Hvad er helvedesild?
 8. Er helvedesild smertefuldt?
 9. Kan helvedesild ramme hele kroppen?
 10. Smitter helvedesild?

Kan helvedesild helbredes?

Helvedesild er en virussygdom, der ikke kan kureres, men symptomerne og smerterne kan behandles, og hurtig behandling kan forkorte varigheden og smerterne.

Hvad kan man gøre for at lindre helvedesild?

Hvordan behandles helvedesild? Det er vigtigt at forstå, at selve udbruddet med helvedesild går over af sig selv uden nogen behandling, men at smerterne kan blive i lang tid. Der er i princippet to forskellige angrebspunkter, når man behandler helvedesild.

Hvordan kommer man af med helvedesild?

Der forhandles i Danmark tre forskellige antivirale tabletter til behandling af helvedesild: aciclovir, famiciclovir og valaciclovir. De virker lige godt, så man bør vælge den billigste tablet og den tablet, som skal tages færrest gange om dagen.

Hvad er godt mod helvedesild?

I lette tilfælde hos yngre er det sjældent nødvendigt at behandle sygdommen. Tabletbehandling med herpesmidler forkorter forløbet og reducerer eventuelle smerter efter opheling. Hos patienter med sygdomme, der medfører nedsat immunforsvar, kan evt. vælges et herpesmiddel til infusion.

Kan man blive træt af helvedesild?

Hvad er symptomerne på helvedesild? Helvedesild forløber typisk i to faser, der er kendetegnet ved forskellige symptomer: 1. Tiden inden udslættet - i lægesprog kaldet prodromalfasen : Symptomerne i denne fase kan være feber, hovedpine, træthed og følelsen af at være halvsløj.

Kan man få helvedesild af stress?

Dette virus har man i kroppen for altid, og det ligger gemt i nervebanerne, hvorfra det kan reaktiveres fra tid til anden. Årsagerne til udbrud er mangeartede, og kan blandt andet skyldes anden underliggende sygdom, men udbrud kan også udløses af stress, hård træning med mere.

Hvad er helvedesild?

 • Helvedesild er en lokal genopblussen af skoldkopper i det hudområde, nerven forsyner. Udslættet kan ramme overalt på kroppen eller i ansigtet, men altid kun på den ene side, altså højre eller venstre. Sygdommen er smertefuld, men den er ikke farlig eller livstruende.

Er helvedesild smertefuldt?

 • Helvedesild kan være meget smertefuldt, og her er effektiv smertebehandling vigtig. Sårdannelse kan efterlade forbigående pigmentforandringer i huden eller i sjældne tilfælde ar. Den hyppigste komplikation er smerter i måneder eller år efter sygdommen. Disse smerter kan være intense, og bliver udløst ved let berøring af huden.

Kan helvedesild ramme hele kroppen?

 • Sygdommen starter typisk med symptomer som hovedpine eller at man føler sig sløj i nogle dage. Derefter mærker man ubehag på et stykke af sin hud. Dette kan være kløe, prikken, svien eller decideret smerter. Som tidligere nævnt kan helvedesild ramme hele kroppen, men det er typisk enten på brystkassen, maven, lænden eller ansigtet.

Smitter helvedesild?

 • Smitter helvedesild? Personer med helvedesild kan udskille varicella zoster virus (VZV) og dermed overføre smitte med skoldkoppevirus til personer, der ikke tidligere har haft skoldkopper. Hvis du har helvedesild, bør du derfor undgå at være sammen med mennesker med nedsat immunforsvar, der ikke tidligere har haft skoldkopper.