:

Hvilke danske mønter er mest værd?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke danske mønter er mest værd?
 2. Hvilke 2 ører er noget værd?
 3. Hvor meget er en øre værd?
 4. Hvor mange erindringsmønter bliver der lavet?
 5. Hvornår blev daleren afskaffet?
 6. Hvad er værdien af mønten i lommen?
 7. Hvad er værdien af mønten i 1658?
 8. Hvad er de dyreste mønter solgt?
 9. Hvornår begyndte man at producere store mønter?

Hvilke danske mønter er mest værd?

En af danmarkshistoriens mest opsigtsvækkende mønter - en Frederik III, 2 speciedaler fra 1658 – er i dag blevet solgt på Bruun Rasmussens møntauktioner. Hammerslaget lød på 1,15 millioner kroner, og dermed har mønten indtaget førstepladsen over de dyreste mønter solgt på en auktion i Danmark.

Hvilke 2 ører er noget værd?

Særligt to år er vigtige at huske, når man taler gamle mønter. - En-øre fra 18 bonger ud. Hvis det er en god kvalitet, har jeg set eksempler på, at de er solgt for 5-10.000 kroner. Er det en dårlig kvalitet, vil du stadig kunne få 500 kroner for den.

Hvor meget er en øre værd?

Øre er en møntenhed (100 øre = 1 krone) i Danmark, Norge, Sverige og Island. Ordet er et germansk lån fra latin aureus = "guldmønt". Enheden udtrykker i dag hundrededele af grundenheden kroner.

Hvor mange erindringsmønter bliver der lavet?

Erindringsmønten udkommer i tre udgaver: en 500-krone sølvmønt, en 20-krone til almindelig cirkulation og en 20-krone, hvor motivet står ekstra skarpt. Mønterne kan fra den 14. januar 2022 købes i Den Kongelige Mønts webshop.

Hvornår blev daleren afskaffet?

Det skete ved møntloven i 1873. En rigsdaler blev på det tidspunkt sat til 2 kroner. Siden 1537 havde møntfoden i Danmark været daleren. Den Store Danske Encyklopædi skriver, at Den Kongelige Mønt i 1873 udmøntede 20- og 10-kroner i guld samt 2- og 1-kroner i sølv.

Hvad er værdien af mønten i lommen?

 • Også dengang var den for meget værd til, at almindelige mennesker gik med den i lommen. Ifølge Michael Märcher har værdien af mønten i 1658 svaret til mellem ti og tyve gange dagslønnen for en almindelig lønmodtager. Faktisk har mønten, der er blevet solgt tirsdag, har aldrig været i cirkulation.

Hvad er værdien af mønten i 1658?

 • Ifølge Michael Märcher har værdien af mønten i 1658 svaret til mellem ti og tyve gange dagslønnen for en almindelig lønmodtager. Faktisk har mønten, der er blevet solgt tirsdag, har aldrig været i cirkulation.

Hvad er de dyreste mønter solgt?

 • Hammerslaget lød på 1,15 millioner kroner, og dermed har mønten indtaget førstepladsen over de dyreste mønter solgt på en auktion i Danmark. Nederst i artiklen kan du se listen over en række af de absolut dyreste mønter solgt på en dansk auktion gennem tiden. Artiklen er rettet den 1. december.

Hvornår begyndte man at producere store mønter?

 • Selvom man i 1500-tallet begyndte at producere store mønter - dalere - var de ikke almindelige blandt den almene befolkning. Det blev de først i 1623 – cirka 30 år inden speciedaleren fra 1658 blev præget.