:

Hvad betyder 91t på dæk?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad betyder 91t på dæk?
 2. Hvad betyder tallene på et traktordæk?
 3. Hvad betyder H på dæk?
 4. Hvad betyder tallene på en fælg?
 5. Hvor kan man se dækkets bæreevne?
 6. Hvad betyder 88h på dæk?
 7. Hvad betyder 99h på dæk?
 8. Hvad er et Etmål?
 9. Hvordan kan man se hvor gamle dæk er?
 10. Hvad er forskellen på radialdæk og diagonaldæk?
 11. Hvad betyder det der står på dækket?
 12. Hvad betyder C på et dæk?
 13. Hvilken ET på fælg?
 14. Er sommerdæk et sommerdæk?
 15. Hvor gammelt er et dæk?
 16. Hvad er den nye mærkning af dæk?
 17. Hvad er bredden af et dæk?

Hvad betyder 91t på dæk?

dækkets belastningstal angiver bæreevnen af disse dæk. Dækkets belastning kan kun tydes ved hjælp af en tabel - kg. Hastighedstallet er også krypteret, men med bogstaver. Et "V" angiver en maksimal hastighed på 240 km/t (150 mph).

Hvad betyder tallene på et traktordæk?

De første tre tal (205) angiver bredden af dækket i millimeter. 60 er dækkets bredde/højdeforhold eller profil. Dette er angivet i procent af dækkets bredde. "R" står for konstruktionen af dækket, der angiver, at dækket er et radialt dæk.

Hvad betyder H på dæk?

Hastighedskoden fortæller, hvilke hastigheder du maksimalt må køre på dine dæk. 91 er belastningsindekset og svarer til en belastning pr. dæk på 615 kg. H'et betyder dækket er godkendt til 210 km i timen.

Hvad betyder tallene på en fælg?

ET er indpresningsdybden for fælgen, det betyder så meget som hvor fælgen sidder i hjulkassen. Jo lavere et ET tal fælgen har jo længere vil den komme ud mod skærmenkanten i forhold til det originale mål. Husk dog at fælgen ikke må komme ud over skærmkanten.

Hvor kan man se dækkets bæreevne?

Dækkets størrelse, type med mere er anført på siden af dækket.

Hvad betyder 88h på dæk?

Du finder loadindexet skrevet på siden af dækket i forlængelse af dækdimensionen. 88 betyder, at dækket må belastes med max 560 kg jfr.

Hvad betyder 99h på dæk?

Hastighedsindekset er den højst tilladte hastighed for et dæk, når dækket når belastet og når dæktrykket er justeret korrekt. Hastighedsindekset (E) er et bogstav på siden af dækket, det ses altid efter belastningsindekset (D). Hastighedskoden står altid sammen med dækkets bæreevne, da de to hænger sammen.

Hvad er et Etmål?

ET målet, eller indpresningsdybden, måles i millimeter og antager typisk, men ikke altid, en værdi imellem 10 og 50. Jo højere ET mål, desto længere inde under bilen vil fælgen sidde, ligeledes vil fælgen sidde længere ude ved et lavere ET mål.

Hvordan kan man se hvor gamle dæk er?

På dæksiden findes et firecifret tal, der fortæller, hvornår dækket er produceret. De første to tal viser ugenummeret, og de sidste tal er årstallet, dækket er produceret i. Eksempel: 2517 = uge 25, år 2017.

Hvad er forskellen på radialdæk og diagonaldæk?

Forskellen på disse dæk er bæltelagets placering mod dækkets rulleretning. I et diagonaldæk var disse placeret diagonalt mod rulleretningen og i radialdæk placeres de radialt mod rulleretningen. Denne forandring forbedrede dækkets egenskaber drastisk og i dag er det stort set kun radialdæk der sælges.

Hvad betyder det der står på dækket?

Hvornår et dæk er produceret fremgår af et firecifret tal, der typisk står på siden af dækket i forbindelse ,ed DOT-, ECE- eller EEC-mærkningen. De første to tal er ugenummeret, og de sidste tal angiver årstallet fx 2513 = uge 25, år 2013. Det er en god ide at spørge efter så nye dæk som muligt, når man køber dæk.

Hvad betyder C på et dæk?

C. Dækkets diameter (højde) i tommer.

Hvilken ET på fælg?

Tabel over dæk / fælg størrelser

FælgbreddeMinimum dækbreddeAnbefalet dækredde
5.51651
61751
6.51851
71952

Er sommerdæk et sommerdæk?

 • Hvis dækket er mærket med M+S mærke samt bjerg- og snefnug symbolet på siden, er det et vinterdæk. Hvis der kun er M+S mærket kan der være tale om et helårsdæk.  Et sommerdæk har ikke en egentlig mærkning på siden.

Hvor gammelt er et dæk?

 • Der er ingen regler for, hvor gammelt et dæk må være. Generelt bør de dog ikke bliver ældre end 10 år. Men det er især vigtigt, at være opmærksom på, at et dæk ældes løbende, og dækkes egenskaber forringes gradvist med tiden. Dertil kommer, at den dækteknologiske udvikling løber stærk i løbet af 10 år.

Hvad er den nye mærkning af dæk?

 • Den nye mærkning af dæk forholder sig til tre kriterier: Energieffektivitet. Bedømmes ved at måle dækkets rullemodstand. Skala A til G Opbremsning på vådt underlag. Hvert skalatrin svarer til en øget bremselængde på op til seks meter, når der bremses ned fra 80 km/t.

Hvad er bredden af et dæk?

 • Andre profilstørrelser markeres altid med en skråstreg efter bredden, for eksempel 165/70, hvor 70 er et udtryk for dæksidens højde i procent af bredden. For dæk til campingvogne og trailere gælder at dækket må belastes med 10 pct. mere end der et godtkendt til.