:

Hvad er højtaler følsomhed?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er højtaler følsomhed?
 2. Hvordan finder jeg de bedste højttalere?
 3. Hvilken forstærker skal jeg vælge?
 4. Hvorfor effektforstærker?
 5. Hvad betyder Ohm i højtaler?
 6. Hvilke højtalere skal jeg købe?
 7. Hvad er bedre end Sonos?
 8. Hvad er en combo forstærker?
 9. Hvordan tilkobler man subwoofer?
 10. Hvad er forskellen på en forstærker og en receiver?
 11. Hvor mange watt har en god højtaler?

Hvad er højtaler følsomhed?

Følsomhedenhøjtaleren angiver, hvor mange decibels lydtryk højtaleren producerer ved 1 watts påvirkning på 1 meters afstand. Der er stor forskel på, hvor højt forskellige højtalere spiller ved samme indstilling på forstærkeren.

Hvordan finder jeg de bedste højttalere?

For at finde de bedste højttalere, har du brug for en butik, der kan hjælpe. De bedste butikker giver dig muligheden for at sammenligne lyden fra forskellige højttalere. Medarbejderne ved hvad de taler om og besvarer dine spørgsmål ud fra personlige erfaringer.

Hvilken forstærker skal jeg vælge?

Hvilken forstærkerstørrelse skal jeg vælge? Man skal vælge sin forstærker ud fra både funktionalitet, design, lydkvalitet og ikke mindst effekt. Vælg derfor hellere en fem gange for stor forstærker, end en ½ gang for lille, da lyden lettere forvrænges i en lille og svag forstærker, end den gør i en stor forstærker.

Hvorfor effektforstærker?

Effektforstærkere findes i forskellige specialiseringer - f. eks. er en audio effektforstærkers opgave at forstærke et audio linjesignal op til et niveau, hvor en højttaler kan tilsluttes.

Hvad betyder Ohm i højtaler?

Hvis højttaleren ikke udgjorde en modstand, ville forstærkeren gå i stykker. Oplysningen om impedans varierer normalt mellem 4 og 16 Ohm, og langt de fleste moderne forstærkere er konstrueret til at fungere under disse betingelser. ”passer” til en given forstærker. Impedansen er nemlig aldrig f.

Hvilke højtalere skal jeg købe?

 • Sonos One. Den bedst spillende smart-højttaler på markedet. ...
 • Bowers & Wilkins Zeppelin (2021) Bedst på detaljerne. ...
 • Sonos Play:5. Endnu et flagskib fra kongen af multirum. ...
 • Sonus Faber Omnia. Det bedste luksus alt-i-et-system. ...
 • Sonos Roam. ...
 • Bose Home Portable Speaker. ...
 • Naim Mu-So Qb. ...
 • Sonos Arc.

Hvad er bedre end Sonos?

Denon har langt flere muligheder end Sonos, når det handler om musik, der ikke kommer fra streamingtjenester. Det kan godt være Denon mangler tjenester, som YouSee Musik eller Apple Music, men her kan du jo eksempelvis sende lyden til højttaleren via AirPlay fra en iPhone, såfremt du ejer sådan en.

Hvad er en combo forstærker?

Forstærkeren kan enten være i form af en "combo", hvor forstærker og højttaler er bygget sammen i samme enhed – eller en "top", hvor forstærkeren udgør en enhed i sig selv, som så skal tilsluttes et kabinet eller højttalersystem for at genskabe lyden fra instrumentet.

Hvordan tilkobler man subwoofer?

Subwoofer forbindelser: En aktiv subwoofer kan forbindes på flere måder afhængigt af, hvor avanceret den er. Den mest normale metode er at forbinde et signalkabel (subwooferkabel) eller splitkabel fra forstærkerens subwoofer linje-udgang til en tilsvarende terminal på subwooferen.

Hvad er forskellen på en forstærker og en receiver?

Vi kan også oversætte ordet. Så er det blot en modtager. Men når der spørges til forskellen mellem en forstærker og en receiver, så er det udelukkende til at levere signal til højttalere og i det tilfælde er forskellen om der er indbygget radio eller ej.

Hvor mange watt har en god højtaler?

10 Watt giver 99 dB lydtryk. 20 Watt giver 102 dB lydtryk. 40 Watt giver 105 dB lydtryk. 80 Watt giver 108 dB lydtryk.