Hvad er solcreme lavet af?
Indholdsfortegnelse:
- Hvad er solcreme lavet af?
- Hvordan bruger man solcreme?
- Hvor lang tid skal solcreme tørre?
- Hvad må solcreme ikke indeholde?
- Kan man godt blive brun med solcreme?
- Hvad skader koralrev?
Hvad er solcreme lavet af?
Ud over de almindelige ingredienser i en creme indeholder solcremer UV-filtre, der kan være fysiske eller kemiske. Som regel findes begge typer filtre i solcreme. Det fysiske UV-filter er som regel titandioxid, TiO2, et hvidt stof, som reflekterer både UVA- og UVB-stråling fra solen.
Hvordan bruger man solcreme?
Brug din solcreme korrekt
- smøre solcreme på, før du går ud i solen – gerne 20 minutter før.
- påføre solcremen hyppigt, så du hele tiden er beskyttet, særligt når du har.
- svedt, været i vandet eller tørret dig.
- bruge rigeligt med solcreme ved hver påsmøring (én krop, én håndfuld).
Hvor lang tid skal solcreme tørre?
Solcreme skal have tid til at trænge ind i huden. Vent derfor til du er tør. Lad derefter solcremen sidde i mindst otte minutter, før du eventuelt tager tøj på.
Hvad må solcreme ikke indeholde?
Solcremen indeholder cholecalciferol, der ikke er tilladt i kosmetik og plejeprodukter på det europæiske marked. Derudover er INCI-listen ikke i overensstemmelse med EU-lovgivningen.
Kan man godt blive brun med solcreme?
Mange mennesker tror, at en solcreme med en høj solfaktor (SPF) forhindrer, at man bliver brun. Derfor bruger de i stedet produkter med en lavere faktor. Men du bliver brun, selvom solfaktoren er høj. Det tager dog lidt længere tid, men du passer bedre på din hud.
Hvad skader koralrev?
Solcreme kan skade koralrev Koraller er sarte og udsatte, og derfor har bl. a. Hawaii og Florida forbudt solcremer, der indeholder disse solfiltre. Stigende havtemperaturer er dog også en væsentlig årsag til korallernes skrøbelige tilstand.