:

Hvilken maling er bedst til lærred?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken maling er bedst til lærred?
 2. Hvad er forskellen på akryl og akvarel?
 3. Hvordan grunder man et lærred?
 4. Hvordan maler man på lærred?
 5. Kan man male med vandfarve på lærred?
 6. Hvad er forskellen på vandfarver og akvarel?
 7. Hvilken akvarelmaling er bedst?
 8. Hvordan bygger man et maleri op?
 9. Hvordan bruger man oliefarver?
 10. Hvordan maler man et billede?
 11. Hvordan bruger man Akvarelblyanter?
 12. Hvad kaldes malerier i vandfarver?
 13. Kan man male med vandfarver på lærred?
 14. Hvilke akvarelfarver skal jeg købe?
 15. Hvad er gouachefarver?

Hvilken maling er bedst til lærred?

Til dit første maleri bør du anvende akvarelfarver eller akrylfarver. Begge typer er vandbaserede og nemme at arbejde med. Når du er blevet mere erfaren med lærred maling, kan du begynde at eksperimentere med oliemaling.

Hvad er forskellen på akryl og akvarel?

Akrylmaling har de egenskaber, at det tørrer hurtigere end olie- og akvarelmaling. Akrylmaling er vandbaseret, hvilket betyder, at det kan blandes op med vand og dermed får en effekt, som minder om akvarelmaling. Akrylmaling har en god holdbarhed.

Hvordan grunder man et lærred?

Inden du kan malelærred, skal stoffet være grundet. Her er trinvise instruktioner til, hvordan du klargør et lærred til akryl- eller oliemaleri....

 1. Fugt lærredet. ...
 2. Rør Gesso grundigt. ...
 3. Hæld den rigtige mængde Gesso. ...
 4. Tilsæt vand. ...
 5. Rengør spild straks. ...
 6. Børst den på ...
 7. Lad det tørre grundigt. ...
 8. Slib let (valgfrit) og gentag.

Hvordan maler man på lærred?

Maler du med oliemaling, skal lærredet forsegles/primes inden brug, da malingen ellers i det lange løb vil rådne. Maler du med akrylmaling kan du godt male direkte på lærredet, mange lærreder i dag er nemlig forgrundet, men ønsker du ekstra dybde i dit maleri, anbefaler vi en grunder/gesso.

Kan man male med vandfarve på lærred?

Lærred med tryk For nu kan du også male dine akvareller på et lærred, der ligesom arkene i malebogen er fortrykt med mønster i guld og hvid.

Hvad er forskellen på vandfarver og akvarel?

Akvarelfarver er vandbaserede, og kaldes ofte blot for vandfarver. Der er altså ingen forskel på akvarelfarver og vandfarver. Farverne er meget drøje. Det betyder, at de er meget nemme at arbejde med, selv om det kan se ret avanceret ud.

Hvilken akvarelmaling er bedst?

Der er forskellige mærker i akvarelfarver, men de er altid lavet af farvepigment, gummi arabicum og enten honning eller glycerin. De billige er tit med dårligere og mindre lysægte pigmenter. De allerbilligste er fyldt med kridt og fyldstoffer, og kan ikke anbefales til noget … Gode mærker er f.

Hvordan bygger man et maleri op?

Det handler om, hvordan et værk er opbygget og har afgørende betydning for, hvordan værket opbygges, opleves og fortolkes. Når jeg taler om komposition i malerier, mener jeg den måde, de forskellige dele i et maleri er placeret i forhold til hinanden på lærredet (eller hvad man nu har malet på).

Hvordan bruger man oliefarver?

Oliefarve har en række unikke fordele i forhold til eksempelvis akryl. Olien kan bære flere pigmenter, hvilket giver en højere brillans og en bedre lysægthed. Derudover er olie lang tid om at tørre, hvilken kan være en fordel eller en ulempe - helt afhængig af dit temperament.

Hvordan maler man et billede?

Vælg de to-tre farver, der skal dominere billedet, og mal nu cirkler, striber eller abstrakte former med store, bløde strøg. Mal hellere for lidt end for meget. 2/ Tryk på et andet lærredMens du maler din bund, så brug et andet, blankt lærred og tryk det op af det, du maler på med jævne mellemrum.

Hvordan bruger man Akvarelblyanter?

Her er fem teknikker du kan bruge til dine akvarelfarveblyanter:

 1. 1: tegn først, derefter vand.
 2. Først vand, derefter farveblyant.
 3. 3: Våd pensel samler farve op fra blyant.
 4. 4: Lav en farvepalette.
 5. 5: Traditionel farveblyant.

Hvad kaldes malerier i vandfarver?

Akvarel, (ital. acquerello, vist af acqua 'vand'), maleri med ikke-dækkende (laserende) vandfarver, der anvender en plantegummi, som regel gummi arabicum, som bindemiddel.

Kan man male med vandfarver på lærred?

Lærred med tryk For nu kan du også male dine akvareller på et lærred, der ligesom arkene i malebogen er fortrykt med mønster i guld og hvid. Vælg mellem forskellige motiver, som alle frembringer forskellige udtryk. Når du maler direkte på et akvarellærred, er det nemt at udstille sin kunst derhjemme.

Hvilke akvarelfarver skal jeg købe?

7 vigtige akvarelfarver:

 • Lemon gul - kold gul.
 • Yellow okker light - sandfarve.
 • Magenta - koldrød.
 • Preussisk blue - blå
 • Ultramarin blue - violet blå
 • Burnt sienna - jordfarve.
 • Indigo - mørk blå

Hvad er gouachefarver?

Gouache minder på mange måder om akvarel men med den primære forskel, at gouache er heldækkende i modsætning til akvarel, som er transparent. Det gør det lettere at overmale og rette fejl. Gouache indeholder binder, farvepigment og vand såvel som et hvidt pigment, der øger dækkeevnen.