:

Hvilke fliser er nemmest at holde?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke fliser er nemmest at holde?
 2. Hvor meget spild ved fliser?
 3. Hvilke fliser skal jeg vælge?
 4. Hvor lang tid skal flisefuge tørre?
 5. Hvad er Granitkeramik?
 6. Hvor tykke skal gulvfliser være?
 7. Hvordan finder jeg ud af hvor mange fliser jeg skal bruge?
 8. Hvilke fliser er lettest at lægge?
 9. Hvad betyder rektificeret?
 10. Hvad er Naturfliser?
 11. Kan man fuge ovenpå en fuge?
 12. Hvornår kan man gå i bad efter fugning?
 13. Hvad er keramiske fliser lavet af?
 14. Hvilken farve fuge til grå fliser?
 15. Hvor tykke er klinker?

Hvilke fliser er nemmest at holde?

Naturstenene vinder på et flottere look, og især nuancerne fra sten til sten er flotte. Der er dog forhold ved natursten, man skal huske at tage med i betragtning: Natursten kan ikke tåle lige så meget som keramiske fliser. De fleste kan ikke tåle nogen form for syre.

Hvor meget spild ved fliser?

Der er en del spild langs kanterne, hvor fliserne skal skæres til for at passe. Desuden kan du risikere, at nogle af fliserne går i stykker, når de skal skæres til med fliseskæreren. En tommelfingerregel er, at du skal købe ca. 10 % flere fliser, end du har brug for.

Hvilke fliser skal jeg vælge?

Når du skal vælge fliser eller klinker, er det en generel tommelfingerregel, at du bør vælge større fliser til større rum og mindre fliser til mindre rum. Store fliser skaber typisk en vis form for ro i rummet.

Hvor lang tid skal flisefuge tørre?

Normalt hærder de fleste fugemasser op i løbet af få timer. Men for de fleste produkter angives det, at man skal vente minimum 24 timer efter endt fugning, før man går på fliserne. En ny fuge vil næsten aldrig kunne fås i helt samme nuance som den oprindelige, da fugerne falmer lidt med tiden.

Hvad er Granitkeramik?

Denne type flise produceres af knust sten og ler, der i våd tilstand presses sammen og herefter brændes ved så høj temperatur at materialet smelter sammen. Herved opnås en flise med optimal frostsikkerhed og skærvstyrke. Granitkeramik benævnes også stentøj og porcellanato.

Hvor tykke skal gulvfliser være?

Gulvfliser skal have en vis tykkelse for at kunne klare belastningen, normalt mindst 5 mm, men minimumstykkelsen afhænger af det enkelte materiale. Der findes mange forskellige typer gulvfliser i forskellige materialer og i mange farver.

Hvordan finder jeg ud af hvor mange fliser jeg skal bruge?

Løsning: Producenten Weber har lavet en smart beregner, du kan bruge. Her indtaster du rummets størrelse og størrelsen på fliserne, og så fortæller den, hvor meget du skal bruge.

Hvilke fliser er lettest at lægge?

Hvis du skal lægge fliser på badeværelsesgulvet eller i andre rum, hvor det er normalt, at der kommer vand på gulvet, kan du vælge fliser, der har en ru overflade – det gør dem mere skridsikre. Ligeledes giver små fliser flere fuger, og det gør det nemmere at stå fast.

Hvad betyder rektificeret?

Betyder, at fliserne er fint skåret på alle kanter, efter at de er færdigproduceret og er altid lige store. Rektificerede fliser vil altid have samme kaliber.

Hvad er Naturfliser?

Natursten består af naturlige stenarter, hvor nogle er mere porøse end andre. Fælles for en del natursten er, at mange af dem indeholder kalk og ikke kan tåle syreholdige kalkfjernere, der nedbryder kalken i fliserne.

Kan man fuge ovenpå en fuge?

Man kan ikke fuge direkte oven på en gammel fuge, det vil ikke holde. Der skal man min. skrabe 3 mm ned før der kan fuges igen og det er et stort arbejde! Men i stedet for, kan du bruge fugeopfrisker som fås i 20 forskellige farver og hedder Fuga Fresca.

Hvornår kan man gå i bad efter fugning?

En almindelig elastisk silikonefuge er som tommefingerregel et døgn om at overfladehærde. Herefter kan badet bruges, men fugen skal stadig have lov at sidde for sig selv i mindst 48 timer. Derudover må badet ikke bruges 24 timer før udskiftning, da der skal være gennemtørt (Er der gulvarme kan dette være en fordel).

Hvad er keramiske fliser lavet af?

Keramiske fliser består af brændt ler, som efterfølgende glaseres og brændes igen.

Hvilken farve fuge til grå fliser?

Grå fuger og sorte fliser Så kan du med fordel vælge en fugefarve med en lidt mørkere grå nuance. Farven er stadig lys, men giver lidt mindre kontrast mod en sort flise, end en helt lysegrå fuge gør.

Hvor tykke er klinker?

Klinker - fælles betegnelse for alle hårdt brændte, tør- eller vådpressede fliser, der alle er fremstillet af ler. Findes i et hav af størrelser og farver og er tyndere end tegl, ca. 1-3 cm tykke.