:

Hvor stærk er 3D-print?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor stærk er 3D-print?
  2. Hvilken filament skal jeg vælge?
  3. Hvordan skal filament opbevares?
  4. Hvad er PLA filament?
  5. Hvad er ABS filament?

Hvor stærk er 3D-print?

Printerens hastighed er (som ordet antyder) et udtryk for, hvor hurtigt 3D Printerens ekstruder bevæger sig, og dermed hvor hurtigt du kan printe. Jo højere hastighed, jo hurtigere kan du 3D Printe. Som tidligere nævnt er prisen en god indikator for, hvad du kan forvente af din nye 3D Printer.

Hvilken filament skal jeg vælge?

De fleste 3D printere er kompatible med diverse typer plastik, men for de fleste forbrugere gælder, at de vælger PLA plastik, da denne type filament er hårdfør og biologisk nedbrydeligt, da det er lavet af en grundbase af majsstivelse. PLA filament printer nemt og godt, og er oftest den billigste variant på markedet.

Hvordan skal filament opbevares?

Nogle filament typer er mere påvirkelige end andre, men det er altid en god ting at opbevare dine ruller mørkt så de ikke bliver udsat for UV lys fra solen. Filamenten holder sig bedst ved en nogenlunde konstant temperatur og så skal det gerne pakkes ind i en plastikpose, da mange optager fugt fra luften.

Hvad er PLA filament?

PLA står for Poly Lactic Acid og er lavet af biologisk nedbrydeligt materiale som sukkerrør og stivelse. Dette betyder, at det ikke forurener og kan nedbrydes hurtigt i naturen. Et eksempel på et PLA filament er PLA flexible. En af ulemperne ved PLA er at det ikke er så varmebestandigt.

Hvad er ABS filament?

ABS står for Acylonitrile Butadiene Styrene og er oliebaseret. ABS er et meget brugt filament. Ikke bare i 3D print, men over alt i plastikindustrien. Legoklodser er blandt andet lavet af ABS.