:

Hvad er den amerikanske våbenlov?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er den amerikanske våbenlov?
 2. Hvilke krav stiller de amerikanske myndigheder til en person der ønsker at købe et håndvåben?
 3. Hvad betyder Florida?
 4. Hvor gammel skal man være for at have en pistol i USA?
 5. Hvorfor blev The Second Amendment lavet?
 6. Hvem må eje våben?
 7. Hvornår blev skydevåben forbudt i Danmark?
 8. Hvor meget større er Florida end Danmark?
 9. Hvad hedder folk fra Florida?
 10. Hvor gammel skal man være for at købe alkohol i USA?
 11. Hvor gammel skal man være for at skyde med pistol?
 12. Hvorfor må man have våben i USA?
 13. Hvad er The Second Amendment?
 14. Er det lovligt at eje et sværd?
 15. Er det lovligt at eje en pistol?

Hvad er den amerikanske våbenlov?

Højesteretsdommer Clarence Thomas siger, at forfatningen beskytter "folks ret til at bære håndvåben til selvforsvar uden for hjemmet". New Yorks begrænsning på at bære håndvåben i offentligheden blev gennemført for over hundrede år siden - i 1913.

Hvilke krav stiller de amerikanske myndigheder til en person der ønsker at købe et håndvåben?

USA I USA skal man være mindst 18 år for at købe geværer, rifler og ammunition. Alle andre typer våben - for eksempel håndvåben - må kun sælges til folk, der er mindst 21 år. Det står i den såkaldte Gun Control Act of 1968, som regulerer våbenlovene på føderalt niveau.

Hvad betyder Florida?

Floridas historie starter i 1513. Floridas kyst blev første gang betrådt af den spanske opdagelsesrejsende Juan Ponce de León i 1513, og han opkalder regionen La Florida (den blomstrende). Flere steder i Florida vil du idag finde vejnavne som er opkaldt efter Ponce de León.

Hvor gammel skal man være for at have en pistol i USA?

I USA er det direkte nedskrevet i forfatningens anden ændring, The Second Amendment, at alle har ret til at bære våben – og dermed også at købe dem. Man skal være 18 år for at købe geværer, rifler og ammunition og 21 år for at købe et håndvåben.

Hvorfor blev The Second Amendment lavet?

Helt grundlæggende fastslås det i Den Anden Forfatningsændring til USAs Føderale Forfatning fra 1791 (Second Amendment), at »Da et velreguleret militær er nødvendigt for sikkerheden for et frit land, skal retten for folket til at bære og opbevare våben ikke indskrænkes«.

Hvem må eje våben?

Du skal som udgangspunkt have et gyldigt jagttegn for at kunne få politiets tilladelse til jagtrifler og tilhørende våbendele. Med jagttegnet kan du anskaffe haglgeværer uden våbentilladelse, men du skal dog registrere våbnet hos politiet.

Hvornår blev skydevåben forbudt i Danmark?

Det blev altså forbudt for almindelige mennesker at anvende skydevåben. Regeringens frygt for opstand skyldtes opløsningen af Rigsdagen og udstedelsen af den provisoriske (foreløbige) finanslov 1. april 1885.

Hvor meget større er Florida end Danmark?

Areal. 170.000 km2. (Danmark = 43.000 km2).

Hvad hedder folk fra Florida?

Floridas indianere, Timuca og Apalachee stammen, var sammenlignet med deres naboer et højt udviklet folk. Men da spanieren, Juan Ponce de Leon, som den første hvide mand satte foden på Floridas kyst, påskemorgen 1513, var det begyndelsen til enden for indianerne.

Hvor gammel skal man være for at købe alkohol i USA?

Rygepolitik og alkoholpolitik Er du under 21 år, så må du hverken indtage eller køb alkohol. Typisk benytter man sit kørekort som dokumentation. Der er rygeforbud i mange byer i USA på restauranter, barer og arbejdspladser.

Hvor gammel skal man være for at skyde med pistol?

Til pistolskydning skal man helst være 12-15 år.

Hvorfor må man have våben i USA?

I den Amerikanske forfatning, det svarer til vores grundlov står der om våben bl. a. :"Eftersom en velordnet milits er nødvendig for en fri stats sikkerhed, der ikke gøres indgreb i folkets ret til at besidde og bære våben". Det er der ikke ret mange der vil ændre ved, pga meget stærke lobbybevægelser.

Hvad er The Second Amendment?

I 2nd Amendment fastslås retten til at bære våben. I 5th Amendment står forbuddet mod at straffe samme person to gange for den samme lovovertrædelse (ne bis in idem) og en tiltalts ret til ikke at udtale sig. Forbud mod grusomme og usædvanlige straffe er fastslået i 8th Amendment.

Er det lovligt at eje et sværd?

Det er nemt at få tilladelse til at købe et sværd, og så behøver man ikke opbevare det i et våbenskab. Det møder nu kritik. Hvis du vil anskaffe dig et samuraisværd, skal du blot udfylde en ansøgning - en såkaldt blankvåbentilladelse.

Er det lovligt at eje en pistol?

I Danmark er der forholdsvis stramme retningslinjer for, hvem der kan købe og bære en pistol. For at kunne købe en pistol skal man være mindst 20 år og have været aktivt skydende medlem af en skytteforening i mindst to år. For at købe en riffel er aldersgrænsen 18 år eller 16 år, hvis man har forældrenes samtykke.