:

Er alle murstensvægge bærende?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er alle murstensvægge bærende?
 2. Hvilke mure er bærende?
 3. Kan mit hus holde til en 1 sal?
 4. Hvad koster det at bygge en etage ovenpå?
 5. Er mine gitterspær bærende?
 6. Hvad koster det at bryde en væg ned?
 7. Hvad er den bærende konstruktion?
 8. Hvordan bygger man en bærende væg?
 9. Hvad koster førstesal?
 10. Hvad koster det at renovere en førstesal?
 11. Hvad koster det at bygge en overetage på et hus?
 12. Kan man ændre gitterspær?
 13. Hvad koster træspær?
 14. Hvor meget koster det ca at rykke en væg?
 15. Kan man selv rive en væg ned?

Er alle murstensvægge bærende?

Husets ydervægge er som regel bærende, da taget oftest hviler på den. Det er næsten altid ydervæggens bagmur (indersiden af ydervæggen), der bærer vægten af tagkonstruktionen. Ud over bagmuren består ydervæggen typisk af en formur (den yderste mur) og et hulrum med isolering imellem for- og bagmur (hulmur).

Hvilke mure er bærende?

Er din væg bærende?

 • Oftest er bærende/afstivende vægge mere end 10 centimer tyk.
 • Vægge som går parallelt med tagets rygning, understøtter oftest spær eller bjælketag.
 • Bank på væggen. Høres en hul lyd er væggen oftest ikke bærende. Bærende vægge er oftest lavet af mursten, beton, gasbeton eller Leca beton.

Kan mit hus holde til en 1 sal?

I de fleste tilfælde kan jordbunden og huset godt bære en 1. sal, men der er store, lokale forskelle, og der kan være store forskelle i bæreevnen forskellige steder på den samme grund, så det er vigtigt at være på den sikre side, da huset ellers bliver ustabilt og kan få alvorlige sætningsskader.

Hvad koster det at bygge en etage ovenpå?

Ofte vil en ny 1. sal komme til at koste omkring 2 millioner kroner, når der hverken er badeværelse eller køkken, og hvor den måler omkring 100 kvadratmeter i grundplan. Prisen vil i begge tilfælde afhænge af dit valg af materialer, og hvor meget af arbejdet du selv kan udføre.

Er mine gitterspær bærende?

Selvbærende træspær eller med mellemunderstøtning Gitterspær anvendes, hvis man ikke udnytter tagrummet. De fremstilles normalt med en hældning på mellem 15 og 50 grader. Fordelen ved gitterspær er at de er selvbærende, da de kun hviler på ydermuren.

Hvad koster det at bryde en væg ned?

Typisk vil priserne på en nedrivning af væg ligge på 4.000-6.000 kr. pr væg, men dette skal dog tages med forbehold, da det helt og aldeles afhænger af opgavens omfang, samt hvilken type væg det drejer sig om.

Hvad er den bærende konstruktion?

Med bærende konstruktioner menes de dele af en bygning, som bærer sig selv plus den ekstra belastning, den er dimensioneret til. Konstruktionen udgør det skelet, som definerer hele bygningsværket. Det kan være bærende mure eller en etageadskillelse.

Hvordan bygger man en bærende væg?

Hvis du selv lige vil bygge en væg eller carport derhjemme, så kan du nu selv klare det, idet monteringen af EasyFix søjlen er meget nemt. Du kan nemlig dreje søjlen, således den udvider sig til netop den eksakte højde, så den dermed sidder i spænd og gør den bærende væg yderst holdbar.

Hvad koster førstesal?

Erfaringsmæssigt kommer en ny førstesal uden bad og køkken på et hus med en grundplan på omkring 100 m2 ofte til at ende med en pris på omkring 1,5-2 millioner kr. Alle priser er inklusive moms og arbejdskraft, og at håndværkere udfører alt arbejde.

Hvad koster det at renovere en førstesal?

Generelt ligger prisen for en renovering 1. sal på hus typisk omkring DKK 2.000,- til 5.000. -. pr.

Hvad koster det at bygge en overetage på et hus?

Priser fra 13.000 og op til 30.000 kr. pr. kvadratmeter er ikke ualmindelige afhængigt af, hvilket arbejde der er nødvendigt og den valgte standard.

Kan man ændre gitterspær?

Gitterspær kan bevares synlige, men de er sjældent den mest optimale løsning. Derfor vil man ofte ved denne konstruktion gå ind og ændre spærkonstruktionen, når loftet føres til kip.

Hvad koster træspær?

Hvad koster nyt tag med nye spær?

Tagbelægning med nye spærPris per m2 inkl. moms og arbejdsløn
Bølgeeternittag1.650 DKK
Eternitskifertag2.200 DKK
Naturskifertag2.800 DKK
Ståltag1.750 DKK
22. mar. 2022

Hvor meget koster det ca at rykke en væg?

Du kan forvente, at en nedrivning af en væg gennemsnitligt vil koste i omegnen af 4.000-6.000 kr. inkl. moms. Prisen for at få et nedrivningsfirma til at løse opgaven, kan variere en del fra den ene virksomhed til den anden.

Kan man selv rive en væg ned?

Du kan sagtens selv vælte væggen med en sav og en hammer, hvis du forbereder dig godt. Det er ikke svært at bryde en væg ned, men du skal sætte dig ind i, hvordan du griber det rigtigt an. Det er skønt at rive vægge ned. Med det brutale værktøj i hånden kan du se resultatet med det samme.